Afscheidsconcert van The Streamers in De Kuip

the streamers in de kuip

In coronatijd ontstond de formatie: The Streamers. Achttien Nederlandse artiesten sloegen de handen ineen om gratis livestreamconcerten te geven om mensen thuis tóch te vermaken tijdens de lockdown. Nu er langzaamaan weer steeds iets meer mag, heeft de groep hun laatste livestreamconcert aangekondigd. 

Aanstaande zaterdag 29 mei komen ze nog een keer samen. Dit keer in De Kuip in Rotterdam. The streamers, waar onder andere Rolf Sanchez, Maan, Miss Montreal en Suzan en Freek inzitten, wil stoppen op het hoogtepunt. ‘The Streamers heeft in de eerste maanden van dit jaar heel veel mensen blij gemaakt. Daar was het ons om te doen. Nu de zon weer gaat schijnen, de terrassen open mogen en wij weer voorzichtig nadenken over optredens met publiek, voelt het goed om het bandboek te sluiten’, aldus Guus Meeuwis, die de band samen met Kraantje Pappie heeft opgericht.

Oprichten The Streamers

De groep ontstond omdat live-optredens in coronatijd niet mogelijk waren. Hun eerste gratis digitale liveshow vond plaats vanuit het Amsterdamse Koninklijk Theater Carré. Daar keken ruim 1,2 miljoen mensen uit verschillende landen naar. Het tweede concert vond op Koningsdag plaats vanaf het terrein bij Paleis Noordeinde. Die show trok meer dan 2,5 miljoen digitale fans. ‘Dankzij het massale enthousiasme was deze tour magisch en onvergetelijk’, zegt Meeuwis.

The Streamers in De Kuip

De keuze om afscheid te nemen vanuit De Kuip was snel gemaakt, zegt Kraantje Pappie. “The Streamers zal de boeken ingaan als de grootste gelegenheidsband van ons land. Dan moet je afsluiten in een stadion! Het liefst één met een groot muzikaal verleden. Madonna, U2, Pink Floyd, The Rolling Stones en The Streamers. Ons verhaal is af. Maar we gaan nog een keer alles geven. Zaterdag volgt een nieuwe show waar mensen het nog lang over zullen hebben.”

Net als de eerste twee shows is het optreden in De Kuip weer gratis te volgen en treden de artiesten belangeloos op. Bezoekers kunnen wel weer een donatie achterlaten in de ‘fooienpot’. Kaarten voor de livestream zijn te bestellen via de website van The Streamers.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Miss Montreal (@missmontreal_)

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: ANP | Beeld: ANP
Selien woont in Kortenhoef, een klein dorpje nabij 't Gooi, met haar vriend en hun Roemeense hond Bimmer. Verwondert zich dagelijks over duizend en één dingen, valt regelmatig over haar eigen voeten en beoefent (zonder enig sportief talent) alle mogelijke sporten om in shape te blijven, maar laat chocola nooit staan. Voor freelance avonturen volg je haar via Instagram op @selienkoster