Aftellen: Netflix komt met een serie over Sisi

Fan van The Crown en Bridgerton? Goed nieuws! Netflix steekt het verhaal van Elisabeth Amalie Eugenie in Beieren, oftewel Sisi, in een nieuw jasje. 

The Empress

We kennen allemaal de beroemde filmreeks uit de jaren vijftig die het leven van Sisi beschrijft. Nu komt Netflix met een geheel eigen versie, die we waarschijnlijk in 2022 al kunnen bekijken. De serie zal bestaan uit zes afleveringen die allemaal 45 minuten duren. Hoewel de oorspronkelijke versie wordt gespeeld door de Zweeds-Amerikaanse Dominique Devenport en de Duitse Jannik Schümann, zal de Netflix-versie worden gespeeld door Devrim Lingnau en Philip Froissant.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Devrim Lingnau (@devrim.lingnau)

Verhaal

Hoewel het verhaal van Sisi voor ons geen onbekend terrein meer is, probeert showrunner Katharina Eyssen het verhaal toch op een andere manier te vertellen. ‘The Empress geeft ons de kans het verhaal te vertellen van keizerin Elisabeth voor een hedendaags publiek, volgens een modern beeld van vrouwen. Devrim is niet alleen een hoog getalenteerd, veelzijdige actrice, maar belichaamt deze vrouw: intelligent, gepassioneerd, rebels. Philip Froissant zal van de rol van keizer Franz Joseph iets maken wat we nog nooit gezien hebben: Een ambivalente en fascinerende heerser wiens conflicten actueler zijn dan ooit’, aldus de schrijfster.

Bron: Vogue en Netflix Nederland | Beeld: Getty Images

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?