After Neverland: Oprah Winfrey verzorgt nabeschouwing van Michael Jackson-documentaire

after neverland

Eerder deze week sprak haar beste vriendin Gayle al op Amerika’s nationale televisie met de broers van Michael Jackson en nu gaat ook Oprah Winfrey aan de haal met Leaving Neverland, de documentaire over het vermeende seksueel misbruik door Michael Jackson. Aanstaande maandag verzorgt Oprah de nabeschouwing op HBO.

Leaving Neverland

Komende maandag is het zover: dan wordt de documentaire – waar al maanden veel ophef over is – uitgezonden op de Amerikaanse betaalzender HBO. Zoals bij alles waar Michael Jackson bij betrokken is, is ook hier sprake van een groot mediacircus. Zo krijgt de documentaire een voor- én nabeschouwing.

Lees ook:
Wereld in rep en roer door Michael Jackson-docu: wat is er aan de hand?

After Neverland

De nabeschouwing – voor de gelegenheid omgedoopt tot After Neverland – ligt in handen van Oprah Winfrey. Zij gaat in gesprek met de twee mannen die in de film uitgebreid vertellen over het vermeende seksueel misbruik door de King of Pop. Zij stellen dat de inmiddels overleden zanger hen jarenlang heeft misbruikt op zijn landgoed Neverland.

De gesprekken voor After Neverland zijn al opgenomen, meldt Deadline. In het publiek zaten slachtoffers van seksueel misbruik.

Geschokte reacties

De in 2009 overleden Jackson werd tijdens zijn leven tweemaal daadwerkelijk aangeklaagd door jongens die stelden dat zij misbruikt waren door de zanger. De eerste zaak schikte de artiest door het vermeende slachtoffer 20 miljoen dollar te betalen, de tweede keer werd hij vrijgesproken. Robson en Safechuck traden pas naar buiten met hun verhaal na Jacksons overlijden. Jackie, Tito, Marlon en Taj Jackson – de broers en een neef van Michael – hebben deze week verklaart dat de documentaire is gebaseerd op leugens.

Lees ook: 
Leaving Neverland: broers van Michael Jackson noemen docu een leugen

De documentaire ging eerder dit jaar in première op het festival Sundance en leidde tot geschokte reacties. Ook bij een eerste vertoning in Nederland voor een handvol journalisten, afgelopen maandag, waren de reacties even lovend als geschokt. De twee mannen geven nauwgezet details van wat de zanger met hen gedaan zou hebben in zijn slaapkamer en bioscoop op zijn landgoed Neverland.

In Nederland wordt de documentaire op 8 maart uitgezonden door de VPRO. De rol van Oprah Winfrey is in Nederland toebedeeld aan Janine Abbring. De VPRO kan nog niet zeggen wie in de Nederlandse nabeschouwing aan het woord komen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.