Aha: dít zijn de 6 vriendschappen die iedere vrouw nodig heeft

Vriendschappen voor het leven, daar tekenen we voor. Toch is het in deze tijd (met je kids, baan, yogalessen) vaak moeilijker dan je denkt om vriendschappen te onderhouden. Althans, de vriendschappen met al je vriendinnen. Mede door gebrek aan tijd. Guess what, volgens antropoloog Robin Dunbar heb je genoeg aan zes goede vriendinnen.

Volgens de antropoloog kunnen mensen 150 relaties met familie, vrienden en kennissen bijhouden. Dat klinkt als duizelingwekkend veel, maar wanneer het gaat over de mensen die je temidden van een crisis kunt bellen, wordt die cirkel stukken kleiner. Dan blijven er zes over.

Lees ook: 
Zo ga je om met een teleurstellende vriendschap

Zes verschillende vriendinnen

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Famme.nl, beeld: iStock
Gina is 30 lentes jong, freelance creatieveling en vraagt altijd ‘waarom’? Ze pent en produceert voor print en online, thuis, op kantoor, in de studio of vanuit een zonnig oord (Bali baby) mét dochter Mex (2) aan haar arm of om haar nek. Schrijfspecialisaties? Het wel en wee van #momlife, relatieperikelen (vriendschappen vallen daar ook onder, immers ook een relatie), hippe hotspots en dirty talk, s-e-x.