Aha: op deze leeftijd ben je volgens onderzoek ‘te oud’ om uit te gaan

Wanneer ben je ‘te oud’ om uit te gaan? Een vraag die jezelf (en je vriendinnen) vast weleens hebt gesteld, terwijl je op de dansvloer van een club staat de dansen in je thirty somethings en een broekie van om en nabij 21 met je flirt.

Maar wanneer ben je eigenlijk écht ‘te oud’ om uit te gaan?

Lees ook:
Aha: dit zijn de slechtste eigenschappen die bij jouw sterrenbeeld horen

Kater killer

Iedereen heeft het weleens meegemaakt: je bent te lang in de club blijven hangen, heb net een borrel te veel op en de dag erna voel je je enorm ellendig. Toch heb je het er maar al te graag voor over, want meestal zijn dat juíst die avonden die je het meest bij blijven.

Na een tijdje merk je dat je steeds vaker thuisblijft en de periodes van uitgaan een beetje voorbij lijken te zijn. Uit een Brits onderzoek is dan ook gebleken dat het grootste deel van de ondervraagden het op hun *trommelgeroffel* 31e wel mooi vindt geweest.

Het onderzoek

Daarnaast gaf de helft aan dat ze op die leeftijd liever een avondje op de bank hangen dan dat ze op stap gaan. De grote vraag luidt dan ook: wanneer ben je echt te oud om nog uit te gaan? Uit het onderzoek blijkt dat ruim een derde van de ondervraagden het maar een trieste bedoeling vindt als je als je als veertiger of vijftiger tussen de 25-jarigen staat. Zij vinden dan ook dat 37 jaar de maximale leeftijd is om nog op stap te gaan.

Hoewel je op die leeftijd misschien niet elke week nog een feestje wil pakken (je hebt wie weet wel kids en bent part of een boekenclub), is er natuurlijk niets mis mee om ook op je 37e af en toe lekker losjes te gaan. Age ain’t nothing but a number!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: MarieClaire.nl, beeld: iStock
Gina is 30 lentes jong, freelance creatieveling en vraagt altijd ‘waarom’? Ze pent en produceert voor print en online, thuis, op kantoor, in de studio of vanuit een zonnig oord (Bali baby) mét dochter Mex (2) aan haar arm of om haar nek. Schrijfspecialisaties? Het wel en wee van #momlife, relatieperikelen (vriendschappen vallen daar ook onder, immers ook een relatie), hippe hotspots en dirty talk, s-e-x.