Alicia Keys: ‘Ik zou nooit meer twintig willen zijn’

alicia keys

We leerden haar kennen met lange corn braids inclusief haarkralen, grote hoops in haar oren, dikke oogschaduw, glimmende lipgloss, een lange zwarte jas van leer en een cowboyhoed. In 2001 brak Alicia Keys op 20-jarige leeftijd wereldwijd door met haar hit ‘Fallin’. Een tijd die ze voor geen goud meer zou willen over doen. 

Want onder die vlechten, jas en hoed ging een onzeker meisje schuil, die zichzelf totaal niet op haar plek voelde in de wereld die ze binnenstapte. Dat vertelt de nu 39-jarige zangeres in een interview aan InStyle. “Ik voelde me totaal niet begrepen, ik had het idee dat ik nergens bij hoorde. Ik trok me de meningen van anderen erg aan. Daardoor voelde ik me zo slecht.”

Songs in a Mirror

Na haar hit Fallin’ volgde nog meer hits en haar debuutalbum Songs in a Mirror werd een grandioos succes. Alicia Keys bestormde de hitlijsten en won maar liefst vijf Grammy’s, toch wel de belangrijkste muziekprijs van Amerika. Toch zou ze die tijd voor geen goud over willen doen. “Ze zouden me niet genoeg kunnen betalen om weer twintig te zijn”.

Ideaal vrouwbeeld

Alicia herinnert zich dat het tijdens een fotoshoot tot een uitbarsting kwam. Al die make-up, kleding en accessoires. Wie was Alicia Keys en waar stond ze voor? De r&b zangeres vertrok naar het verre Egypte om na te denken over het antwoord op die vragen. De conclusie die ze trok? Het werd tijd om het onafhankelijke vrouwbeeld dat ze zo graag uitstraalde in haar muziek en teksten ook eens op zichzelf toe te passen.

Make-uploos

Na een lange retraite van meditatie en yoga vond ze zichzelf weer terug. Sinds die tijd accepteert ze zichzelf zoals ze is en niet zoals anderen haar graag willen zien. ‘Inclusief al mijn imperfecties.” In 2018 verscheen ze zonder make-up op de rode loper van die befaamde Grammy-uitreiking en sindsdien is het niet meer anders geweest.

Dankzij haar kinderen Egypt en Genesis en haar man, producer Swizz Beatz voelt ze zich compleet. “Met dat besef kan ik dichter bij andere mensen komen, een diepere connectie maken. Al het andere is irrelevant.”

Lees ook: Billie Eilish en Alicia Keys zingen spontaan Billie’s nieuwste hit

alicia keys

Bron: InStyle.com
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.