Alleen maar bij girlpower bij de People’s Choice Awards

Gisteravond was het weer zo ver. De uitreiking van Amerika’s favoriete populariteits prijs: de People’s Choice Awards. Een avond die dit jaar in het teken leek te staan van #girlpower. Van Blake Lively’s girlpower speech tot PCA-queen Ellen. Om deze vrouwen kon je gisteravond niet heen.

Kristen Bell had het tijdens de avond even zwaar. Tijdens de uitreiking van de Favorite Humanitarian award aan acteur Tyler Perry, viel halverwege haar speech de autocue uit. Live op tv, terwijl miljoenen mensen over de hele wereld toekeken. Bell had het als je het ons vraagt niet beter kunnen oplossen. Ze gaf eerlijk toe dat de autocue stopte, maar maakte vervolgde haar speech met charme af.

Fifth Harmony -1

Groot compliment voor de ladies van Fifth Harmony die voor het eerst live optraden zonder hun vijfde bandlid Camila Cabello. Camila stapte afgelopen december uit de band na aanhoudende conflicten. Desondanks rockten de vier meiden het podium met hun hit ‘Work from home’. Van het gemis was niets te merken. Na het optreden kregen ze zelfs voor het tweede jaar op rij de award voor favoriete muziekgroep uitgereikt.

Girlpower

Het grootste girlpower-moment kwam van Blake Lively. De actrice won haar eerste PCA-award voor haar rol in de film ‘The shallows’. In haar toespraak vertelde ze dat haar moeder haar altijd leerde dat je je door niemand moet laten tegenhouden. En riep ze alle vrouwen op hier ook naar te luisteren: ”Don’t ever let anyone tell you what you can’t do.’’ Ze bedankte iedereen die op haar had gestemd en noemde het een stem voor girlpower en een bericht aan Hollywood dat er meer films en verhalen over vrouwen moeten komen.
Ze sloot haar speech af door haar man, Ryan Reynolds, te bedanken. Wat natuurlijk werd beantwoord door luid vrouwelijk gejoel uit de zaal. Blake kon er wel om lachen en riep: “You can’t have him, he’s mine!”

Ellen

Grote winnaar van de avond was presentatrice Ellen DeGeneres, die vannacht met drie People’s Choice Awards naar huis ging. Ze won beste stem in een animatiefilm (‘Finding Dory’), favoriete presentatrice van een tv-programma (‘Ellen’) en favoriete samenwerking voor een comedy voor haar sketch ‘Mall Mischief’ met Britney Spears. Ellen is hiermee recordhouder van de prijs en heeft er nu maar liefst twintig op haar naam staan.