Geschiedenis in the making: Amanda Gorman tekent modellencontract

Amanda Gorman

Amanda Gorman stal de harten van heel de wereld met de voordracht van haar gedicht tijdens de inauguratie van Joe Biden. Maar ze sprong ook in het oog van modellenscouts. Het is een week later en inmiddels heeft ze haar handtekening gezet op een modellencontract.

Het is niet zomaar een klein bureau waar de 22-jarige Amanda getekend is, want The Hollywood Reporter meldt dat haar nieuwe agency IMG Models is. FYI: Bella Hadid, Chanel Iman en Erin Wassson zijn nu dus haar collega’s.

Onthouden die naam

Amanda Gorman. De naam zei je een paar weken geleden waarschijnlijk nog niks, maar inmiddels kunnen we niet meer om de 22-jarige dichter heen. Ze schreef geschiedenis met haar gedicht tijdens de inauguratie van Joe Biden, gezien zij de jongste inauguratiedichter ooit is. De hele wereld praatte over haar. Niet alleen over haar gedicht, haar ontwapenende verschijning en charisma, maar ook haar gele jas en haarband waren hét gesprek van de dag.

One to watch

Op Instagram is haar populariteit goed te zien: ze ging van zo’n 45.000 volgers voor de inauguratie, naar een luttele 3,1 miljoen. En dat in slechts een week tijd. Oprah Winfrey voorspelde al dat Amanda one to watch is, maar dat haar carrière zich in slechts zeven dagen zó zou ontwikkelen hadden we niet helemaal zien aankomen.

Carriere in sneltreinvaart

Op Instagram meldt Amanda dat ze binnenkort te gast is bij Ellen Degeneres, dus daar zal ze wellicht een boekje opendoen over deze nieuwe carrièrestap. Haar biografie op Instagram leest nu nog ‘Dichter. Schrijver. Dromer.’ Maar aan dat rijtje mag ze nu dus ook ‘model’ toevoegen. Wat een verhaal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amanda Gorman (@amandascgorman)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: NU | Beeld: ANP
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.