Binge it away: de nieuwste streamingdienst kun je nu dertig dagen gratis proberen

amazon prime video

2020 wordt het jaar waarin supermiljardair Jeff Bezos met zijn Amazon Europa wil veroveren. Maar hoe win je nou een nieuw, kritisch volk, een volk dat al zo veel heeft, voor je? Precies, door óók een uitgebreide streamingdienst aan te bieden. Prime Video, de streamingdienst van Amazon, is vanaf nu beschikbaar in Nederland.

En dat betekent voor zowel serie- als filmgekkies goed nieuws. Amazon doet namelijk wat Netflix ook heel goed doet: het zet hoog in op Amazon Originals, die alleen via Prime Video te zien zijn. Hierbij mag je denken aan de spannende Homecoming-serie, waarin Julia Roberts een hoofdrol speelt. En je mag ook denken aan Original-films zoals Brittany runs a marathon, met Jillian Bell in de hoofdrol. Of gewoon classics als Jaws, Notting Hill en Mr. & Mrs. Smith. 

Wat kost dat?

Opvallend is ook de prijs van Amazon Prime Video. Je kunt nu een gratis proefperiode van dertig dagen starten en na die dertig dagen (let wel: met automatische verlenging) kost het abonnement je 5,99 euro per maand. Dat is goedkoper dan Netflix (10,99 euro per maand) en Disney+ (6,99 per maand). Alleen Apple TV+ is goedkoper: daar heb je een proefperiode van slechts zeven dagen, maar betaal je 4,99 euro per maand voor Originals als The Morning Show (die we heel graag willen zien, maar dan moeten we eerst Netflix, Videoland of Disney+ stopzetten. Toch…?).

Amazon Prime Video

En dat het voor Jeff Bezos menens is om Europa te veroveren blijkt wel uit het trucje dat hij in Duitsland flikte. Daar kocht de Amerikaanse internetreus de uitzendrechten voor de voetbalwedstrijden van de UEFA Champions League. Duitsers die nu de wedstrijden willen zien, zullen een abonnement moeten afsluiten voor Amazon Prime. De enige uitzondering is als een Duitse club de finale haalt. Dan zal de eindstrijd worden uitgezonden door de Duitse publieke omroep. Naar verwachting heeft het Amazon tientallen miljoenen gekost om de rechten in handen te krijgen.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.