Angelina Jolie zegt dat ze bewijs heeft van huiselijk geweld van Brad Pitt

Angelina Jolie huiselijk geweld

In september 2016 vroeg Angelina Jolie de scheidingspapieren aan, maar toch is de voogdijzaak tussen haar en ex Brad Pitt nog altijd niet rond. De strijd wordt hard gevoerd nu Jolie claimt dat ze bewijs heeft dat Pitt huiselijk geweld gebruikte en ze bereid is dat in te zetten.

Dat blijkt uit nieuwe rechtzaakdocumenten. Daarin schrijft Angelina Jolie dat ze bewijs heeft dat Brad Pitt huiselijk geweld gebruikte en ze bereid is dat op te voeren in de voogdijzaak. Diezelfde dag ondertekende Jolie ook documenten die gaan over de getuigenverklaringen van hun nog minderjarige kinderen. Angelina en Jolie hebben samen zes kinderen: Maddox (19), Pax (17), Zahara (16), Shiloh (14) en de tweeling Knox en Vivienne (12).

Afgewezen

‘Dit is gewoon weer opnieuw een geval van Angelina die probeert het narratief zo te draaien dat het haar beter uitkomt’, zegt een bron die werkt aan de zaak tegen Entertainment Tonight. ‘Behalve van één beschuldiging die ze in 2016 maakte, die al is onderzocht en afgewezen, zijn er nooit andere verslagen, politierapporten of zelfs maar beschuldigingen geweest totdat het haar goed uitkwam. Niemand weet waar ze nu mee komt, maar die achtergrond is belangrijk.’

Rug tegen de muur

In 2016 liep een onderzoek naar het vermeende geweld van Pitt. Daarover zei de acteur in 2017 in een interview met GQ Style: ‘Ik stond met m’n rug tegen de muur en was vastgeketend toen Child Services erbij werd gehaald. En weet je, daarna konden we het goed maken. We doen allebei ons best. Ik hoorde een advocaat zeggen dat in de rechtszaal niemand wint: het is alleen een kwestie van wie het minst wordt geraakt. Dat lijkt waar te zijn.’

Opvoeding

Pitt heeft zijn kinderen jaren niet gezien en ziet ze nu af en toe. Ze brengen de meeste tijd door bij zijn ex-vrouw. ‘Voor het grootste gedeelte is hij het eens met haar opvoedstijl. Hoewel hij het misschien niet met alles eens is, weet hij dat ze van de kinderen houdt en het beste voor ze wil. Het is belangrijk dat de kinderen geen zorgen hebben over de huidige situatie van hun ouders en niet het gevoel hebben dat ze tussen hen in zitten. Dat is moeilijk vanwege hun leeftijd, maar hij doet wat hij kan’, zei een bron dichtbij de acteur afgelopen oktober.

Hoe dat in de toekomst gaat nu Jolie bewijs van huiselijk geweld dreigt te hebben, is natuurlijk maar zeer de vraag…

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Entertainment Tonight | Beeld: Brunopress
VIVA's Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van mannen die salsa dansen. Volg haar op IG via @susandalstra.