Angelina Jolie deelt wat voor effect haar scheiding had op haar carrière

Angelina Jolie scheiding carriere

Als je het idee hebt dat je Angelina Jolie dit jaar weer een stuk vaker in films ziet, dan kan klopt dat. De filmster vertelt dat ze vanwege de scheiding van Brad Pitt weinig tijd overhield voor haar regiewerk. 

Angelina Jolie en Brad Pitt zijn al sinds 2016 verwikkeld in een ingewikkelde (vecht)scheiding. Omdat Jolie hoog inzet en de volledige voogdij over hun kinderen eist, sleept de kwestie zich al jaren voort. Dat heeft ook z’n weerslag in haar carrière, vertelt ze aan Entertainment Tonight.

‘Dat is de waarheid’

‘Ik houd van regisseren, maar door een verandering in mijn gezinssituatie is het een paar jaar niet mogelijk voor me geweest. Ik moet nu kortere klussen doen en vaker thuis zijn, dus ik ben teruggegaan naar acteerklussen. Dat is de waarheid.’

Zware jaren

Hoewel Jolie de scheiding niet rechtstreeks benoemt, is dat duidelijk wel de aanleiding. Hoewel de strijd om de voogdij er in het begin vijandig aan toe. Beschuldigingen over het bespelen van de media en het niet betalen van alimentatie voerden de boventoon. Inmiddels lijkt het er rustiger aan toe te gaan. Jolie kocht een huis op nog geen vijf minuten afstand van haar ex, zodat de kinderen naar hun vader kunnen als ze dat willen. In een interview met de Britse Vogue zei de filmster al dat het na een paar zware jaren eindelijk de goede kant op gaat. ‘Ik heb me gefocust op het helen van mijn gezin. Het komt langzaam terug, alsof het ijs smelt en het bloed weer door mijn lichaam stroomt.’

Jolie is binnenkort te zien in de Marvel film ‘Eternals’ en de thriller ‘Those who whish me dead’.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Entertainment Tonight | Beeld: Brunopress
VIVA's Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van mannen die salsa dansen. Volg haar op IG via @susandalstra.