Gevalletje moet je gezien hebben: nieuwe clip Anouk is prachtige ode aan vrouwen

anouk it's a new day

Soms zegt een foto meer dan duizend woorden, toch? Nou dat dus, maal honderd als je kijkt naar de nieuwe videoclip van Anouk. In deze clip, It’s a new day, brengt Anouk op bijzondere wijze een ode aan the ones leading the way. 

anouk it's a new day

It’s a new day

Van Oprah Winfrey, Coco Chanel en Serena Williams tot aan Frida Kahlo, Jeanne d’Arc en Malala, Anouk portretteert de meest iconische vrouwen ter wereld in haar nieuwste clip.

Op haar Instagram licht ze toe: ‘Sommige van deze vrouwen zijn de eersten geweest die erkenning kregen binnen hun vakgebied. Sommigen hadden de moed om voor zichzelf op te komen en de eerste stap naar gendergelijkheid te zetten. En sommigen zijn vandaag de dag leiders en activisten. Maar ze hebben allemaal een ding gemeen: ze strijden allemaal voor datgeen waar ze in geloven en geven hiermee een goed voorbeeld voor de huidige maatschappij en zijn een inspiratie voor jonge meisjes overal ter wereld.

Tekst gaat verder onder video.

Weet jij wie wie is? Hieronder vind je een lijst van alle vrouwen die voorbij komen. Vergeet je niet te luisteren naar de tekst? Ook die is totally on point. Hulde voor Anouk!

Marina Abramović
Jeanne d’Arc
Jacinda Ardern
Tarana Burke
Coco Chanel
Marie Curie
Princess Diana
Amelia Earheart
Emma González
Audrey Hepburn
Frida Kahlo
Mona Lisa
Wangari Maathai
Meghan Markle
Nefertiti
Michelle Obama
Alexandria Ocasio-Cortez
Florence Nightingale
Naomi Parker
Rosa Parks
Sally Ride
Wilma Rudolph
Margaret Thatcher
Mother Teresa
Sojourner Truth
Serena Williams
Malala Yousafzai

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.