Applausje voor Nike: vernieuwde winkel heeft plussize paspoppen

nike plussize

Stapje voor stapje zien we steeds diversere modellen in modecampagnes en op de catwalk. Veel paspoppen in winkels blijven met hun lange benen en wespentaille daarentegen achter. Gelukkig geeft Nike in zijn vernieuwde winkel in Londen het goede voorbeeld.

De flagship store van Nike in Oxford Street staat in de spotlight. Niet alleen omdat de winkel compleet vernieuwd is en een hele etage vol vrouwelijke sportartikelen heeft gekregen, maar ook zeker vanwege de paspoppen die er staan. Daar zitten namelijk exemplaren met een maatje meer én met beenprotheses tussen.

De nieuwe paspoppen roepen lovende reacties op op Instagram. ‘Tot nu toe zijn we volledig gebrainwasht. Veel mensen denken dat slank gezond is, terwijl we er bij zwaardere vrouwen meteen vanuit gaan dat ze ongezond zijn. Deze stap van Nike is daarom echt fantastisch’, schrijft een instagrammer.

Body positivity

Nike bewijst met het initiatief maar weer eens dat het staat voor inclusiviteit. Eerder dit jaar kwam het merk al met een body positivity-campagne én een feministisch reclamespotje.

In 2017 lanceerde Nike voor het eerst plussize sportkleding. Momenteel reiken de collecties tot maat 56.

Bron: HLN | Beeld: Nike

 

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.