Arnhem modestad

Vergeet New York, Milaan en Parijs. Arnhem is de nieuwe opkomende modestad! Dat de stad weet wat een evenement organiseren is, blijkt bovendien wel uit de Arnhemse Mode Biënnale.

Tot en met 6 juli staat het centrum van de stad in het teken van dit grootste culturele mode-evenement ter wereld. Tijdens deze modegebeurtenis krijgt jong modetalent de kans om hun creaties te tonen. En jonge creatievelingen daar hebben ze er genoeg van in Arnhem!

Speciaal voor jou hebben wij deze week een winkelroute die je langs de winkels van deze jonge ontwerpers en andere creatieve winkels brengt. Want modeshows kijken tijdens de biënnale is leuk, maar zo’n outfit wil je natuurlijk uiteindelijk zelf scoren!

Altijd al eens een Viktor en Rolf op de kop willen tikken? Dat kan bij Coming Soon. Hier vind je een grote collectie van Nederlandse ontwerpers. Van gevestigde namen als Spijkers en Spijkers tot jonge aanstormende modetalenten: bij Coming Soon weten ze het Nederlands modetalent op waarde te schatten.

Wie ook het Nederlands modetalent niet is ontgaan, is de winkel Super Duper. Voorheen vond je hier alleen fijne vintage kleding, maar tegenwoordig verkopen ze er ook collecties van jonge ontwerpers: ‘the young ones’.

De nieuwste aanwinst van Arnhem is de winkel Ami-e-Toi die tijdens de Arnhemse Mode Biënnale is geopend. De kleding van Ami-e-Toi is ontworpen door topontwerper Claes Iversen en in elkaar gezet door vrouwen van stichting ‘Vrouwen met een missie’. Deze dames zitten in een moeilijke periode in hun leven door bijvoorbeeld een verslaving en krijgen op deze manier een tweede kans. Kortom, een hippe outfit scoren en ook nog iets betekenen voor de maatschappij. Fijn!

Wil jij tijdens de Arnhemse Mode Biënnale de inspiratie die je hebt opgedaan, vertalen in een hippe outfit? Print dan deze winkelroute uit en kom langs de leukste en meest creatieve winkels!

Naar Shopgids.nlNaar Shopgids.nl

Ga snel naar deze shoproute!

Meer winkeltips? Surf naar Shopgids.nl en stel je eigen winkelroute samen.Naar Shopgids.nl