Asia Argento verliest baan bij X-Factor Italië (als de beschuldigingen kloppen)

Mocht je het nieuws van gisteren gemist hebben: Asia Argento, voortrekker van de internationale #MeToo beweging, wordt nu zelf beschuldigd van ontucht met een minderjarige. Als de beschuldigingen van seksueel misbruik kloppen, verliest ze haar baan als jurylid bij X-Factor Italië.

The New York Times publiceerde een artikel waarin bekend werd gemaakt dat de Italiaanse actrice het slachtoffer, Jimmy Bennett (nu 22 jaar) seksueel aangevallen zou hebben. Terwijl hij toen pas 17 jaar was en zij 37 jaar.

Sky Italia en Fremantle Media Italia, de producenten van X-Factor, hebben via een statement laten weten maatregelen te treffen als blijkt dat het verhaal klopt. “Asia is gekozen voor deze baan vanwege haar muzikale talent, maar er rest ons geen andere keus dan uit elkaar gaan als de beschuldigingen op waarheid berusten.”

Asia noemde haar rol in X-Factor ‘bevrijdend’, nadat ze maandenlang stelselmatig werd uitgemaakt voor ‘slet’ en ‘aandachttrekker’, nadat ze als een van de eerste vrouwen opstond tegen Harvey Weinstein. Argento heeft nog geen reactie gegeven op het artikel  uit The New York Times.

Mannen als slachtoffer

Het is sinds de opkomst van #MeToo nog niet voorgekomen dat een bekende vrouw werd beschuldigd. Wel traden eerder mannen naar buiten als slachtoffer van een mannelijke dader. In Nederland waren er bijvoorbeeld acteurs die getuigden over machtsmisbruik door castingdirector Job Gosschalk.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: ANP

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER«
viva zomerdeal

Gina is 30 lentes jong, freelance creatieveling en vraagt altijd ‘waarom’? Ze pent en produceert voor print en online, thuis, op kantoor, in de studio of vanuit een zonnig oord (Bali baby) mét dochter Mex (2) aan haar arm of om haar nek. Schrijfspecialisaties? Het wel en wee van #momlife, relatieperikelen (vriendschappen vallen daar ook onder, immers ook een relatie), hippe hotspots en dirty talk, s-e-x.