Bal, het meest veelzijdige stukje vlees

Mannen hebben een penis. De penis zorgt er onder andere voor dat de bezitter gemiddeld 16 keer zwaarder lijdt onder griep, 140 keer per dag aan seks denkt en de gasproductie van het lichaam verdubbeld. Daar hebben ze het maar zwaar mee. Hiervan akte. 

Maar er is meer…
Wist je dat het beheren van een balzak ook heel zwaar kan zijn? Soms letterlijk… Ik was altijd in de veronderstelling dat ballen net zoiets zijn als oorlellen. Die zitten er, die hangen er een beetje bij, no biggie. Maar neen. Ballen zijn als borsten: niet één exemplaar is hetzelfde, er dient niet in geknepen te worden en soms hebben ze een beetje extra ondersteuning nodig.

S-U-S-P-E-N-S-O-I-R
Dit alles openbaarde zich vanmorgen aan mij, na een telefoontje van mijn moeder. Ter informatie: moeders werkt in een ziekenhuis. Meestal bellen we rond lunchtijd even, zo ook vandaag. Tijdens het patiëntenoverleg op de afdeling had mams een nieuw woord geleerd, en die vers verworven kennis moest gedeeld worden. “Weet jij wat een suspensoir is? Nee, ik ook niet, google het eens even.” S-U-S-P-E-N-S-O-I-R, enter. Deze zoekopdracht zorgde ervoor dat ik de rest van de dag gebiologeerd naar mijn beeldscherm heb zitten staren.

De suspensoir. Kledingstuk waarvan ik het bestaan niet afwist. Oplossing voor een probleem waar ik me helemaal niet van bewust was. De suspensoir is een soort elastieken ophangmechanisme voor het klokkenspel. Wat blijkt: dit lichaamsdeel veroorzaakt dikwijls een flinke portie verborgen leed.

De verbloemde balaise
Ik heb tijdens gymlessen en in de sportschool genoeg meisjes en vrouwen horen klagen over rugpijn tijdens de coopertest of Harries die je tijdens een sprintje op de loopband een bitchslap proberen te verkopen. Ik heb echter nog nooit een man horen jeremiëren over schurende ballen, het perpetuum mobile-effect of andere wantoestanden in de onderbroek. Maar schijn bedriegt, blijkbaar gaan de suspensoirs in het ziekenhuis als warme broodjes over de toonbank. Of eigenlijk onder de toonbank door. De balaise wordt goed verbloemd.

Laat de zomer maar komen
Niet alleen op doktersadvies loopt het storm. Na drie uur intensieve research, uitgebreid marktonderzoek en nog wat online observatie met mijn beste vriendin ben ik erachter dat de suspensoir helemaal hot is. Wit elastiek en katoen is niet echt modieus, de mannen willen meer. Strass, leer, visnet, ritsjes, niets is te gek, webshops schieten als paddenstoelen uit de grond. Ik voel een trend voor zomer 2011 opkomen…

CC foto: pnoeric