Beauty & the freaks: de gekste beautytrends op een rij

beautytrends

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Nou, in het buitenland denken ze daar soms anders over. De populairste en gekste beautytrends op een rij.

Tekst Conny Troost

Zeewier op je kop

Maskers in de vorm van een gezicht met de meest bijzonder ingrediënten kwamen overwaaien uit Korea. Nu zijn ze ook hier populair, bijvoorbeeld met zeewier of diamant voor een frisse en jonge snoet. Op dit moment worden ze visueel steeds leuker, met figuurtjes en patronen op de sheets.

starskin

Recht voor je haar

Had je het zelf maar bedacht: de Crea Clip is een haarclip met waterpas, waarmee je je pony (of gehele coupe) altijd recht bijknipt. Een echte geldbespaarder of wanneer je geen tijd hebt om elke twee weken je pony bij te laten werken. Groot geworden door Tell Sell.

creaclip

De boog staat gespannen

In Azië hebben vrouwen vaak geen zichtbare crease (de halfronde lijn op je ooglid, boven je oogbol). Jammer, want ze zien het vaak wel als schoonheidsideaal. En dus bedacht iemand een heuse eyelid trainer, die je als een soort bril draagt en zo een crease creëert. Het komt erop neer dat je de huid van je ooglid uitrekt, dus een aanrader is het niet.

eyelid-trainer

De beautyproducten shoppen? Ga naar VIVA.nl/shop!

In VIVA 41 vind je nog meer bizarre beautytrends uit de hele wereld. Het blad ligt nu in de winkel of kan je hier online bestellen. Je kunt het artikel ook lezen via Blendle.

Volgens Beautyvlogger Farrah Dhukai is zeewier een wondermiddel tegen cellulitis.