Beautytip: de Konjac spons

Uit Japan komen altijd de raarste snufjes, maar gek genoeg werken ze vaak wel. Dit keer: de Konjac spons, dé cadeautip voor kerst. Zodat je moeder of beste vriendin met een babyzacht huidje 2017 in kan..

Tekst Eline Krak

Klaar met harde scrubs, douchepuffs en agressieve apparaten die je huid soms meer beschadigen dan verder helpen? Get ready voor Konjac (nee, dat is niet de Japanse benaming voor cognac). Konjac is afkomstig van een aardappelachtige plant die in Azië in het wild groeit, op grote hoogte. Japanners gebruiken Konjac al meer dan 1500 jaar als voedsel en medicijn. Tegenwoordig worden de vezels van de aardappel ook gebruikt bij schoonheidsbehandelingen.

De Konjac spons bestaat uit de plantaardige vezels, samen met klei en houtskool van bamboe. Dit zorgt ervoor dat de spons zeer zacht is én 100% biologisch afbreekbaar. De plantenvezels verwijderen onzuiverheden en talg en herstellen de zuurgraad van de huid. Bovendien bevat ze natuurlijke goodies, zoals ijzer, fosfor, koper, zink, vitamine A, E, D, B1, C en foliumzuur.

Het ziet er dan misschien uit alsof je met een aanrechtspons in je gezicht staat te ‘boenen’, maar hee, met deze voordelen kunnen wij ons wel over dat gevoel heen zetten…