In bed met singer-songwriter Niels Geusebroek

Singer-songwriter Niels Geusebroek (34) mag dan hit na hit scoren, er gaat heel wat nachtelijk gepieker aan vooraf. Zijn nieuwste succesnummer? ‘Street of hearts’, de titelsong voor de film ‘Hartenstraat’.

Wat is het eerste wat je ’s ochtends doet?
“Tot grote ergernis van mijn vriendin pak ik meteen mijn telefoon als ik wakker word. Niet alleen om de wekker uit te zetten, óók om WhatsApp, Facebook en Twitter te checken. Even lezen wat er speelt in de wereld. Ik baal er overigens wel van dat het zo’n automatisme is geworden. Soms verlang ik terug naar de tijd waarin we die smartphones niet hadden. Dat gaf toch meer rust, zeker in de ochtend.”

Waar lig jij weleens wakker van?
“Mijn muziek, en dan vooral als ik een nieuw lied ‘aan de man moet brengen.’ Zal het wel aanslaan? Word ik gedraaid op de radio? Misschien kleine dingen in de ogen van een ander, maar voor mij zijn ze cruciaal. Ik heb natuurlijk ook een grote hit te evenaren. ‘Take your time girl’ ging vorig jaar als een speer, maar met een nieuwe single moet ik gewoon weer achter in de rij aansluiten. En als dan nét in diezelfde week de nieuwe single van Coldplay uitkomt, zorgt dat bij mij voor slapeloze nachten.”

Van welke bedpartner heb je het meeste geleerd?
“Mijn vriendin. We zijn al tien jaar samen en ze heeft me veel over mezelf geleerd. Ze is heel praktisch, kan goed relativeren en heeft vaak het totaalplaatje al in haar hoofd, terwijl ik inzoom op de kleine dingen. Wat dat betreft zijn we goed in balans. En tussen de lakens kennen we elkaar door en door. Maar het blijft spannend. Op dit moment is ze zwanger en dat geeft een heel nieuwe boost aan onze relatie. Ze is ook zó mooi met haar buik, ik ben nu extra verliefd op haar.”

Ben je weleens onzeker in bed?
“Vroeger wel. Als je nog niet zo lang samen bent, voel je toch een bepaalde druk. Het moest allemaal wel werken zeg maar, als puntje bij paaltje komt. Mijn vriendin en ik zijn nu al zo lang bij elkaar dat alles wel zo’n beetje uitgesproken is in bed. En als het er niet van komt, kunnen we daar gewoon grapjes over maken: ‘Het gaat ʼm vandaag niet worden.’ En dan is het goed.”

Meer slaapkamerbiechten van Niels lezen? Lees VIVA 16, tot 15 april in de winkel.

Bron: VIVA 16
Beeld: Anke van der meer