Benieuwd hoe je hond zich voelt? Dit high-tech vestje verklapt het

vestje hond voelt

Hoe onze huisdieren zich voelen is altijd maar een beetje raden. Dat je hond blij is kun je nog wel afleiden aan gekwispel maar alles wat iets subtieler is, is moeilijker te gokken. Met dit vestje is gissen verleden tijd. Je bindt het bij je viervoeter om, en het geeft je direct inzicht hoe je hond zich voelt.

De gemoedstoestand van je hond wordt door het vestje gemeten aan de hand van de hartslag. De hartslag wordt vertaald naar   kleuren op het vest. Paars betekent stress, als het vest groen oplicht is je hond ontspannen, bij rood opgewonden en regenboogkleuren staan voor een gelukkig huisdier. Ook houdt het apparaat bij welke emotie je hond het vaakst heeft. 

Lees ook: Aha: déze hond past het beste bij je volgens je sterrenbeeld

Crowdfunding

Je kunt het vestje nog niet in Nederland aanschaffen, maar het Japanse bedrijf dat het ontwikkelt -Inupathy- probeert via crowdfunding een wereldwijde lancering te bereiken. Hieronder in het filmpje zie je hoe het vest werkt.

Bron: Welingelichtekringen.nl | Beeld: Unsplash
Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.