Dit zijn de best verdiende YouTubers van 2016

Het is geen geheim dat je met een trouwe fanschare en een goede internetbusiness met YouTube je brood kunt verdienen. En dan bedoelen we niet een casino wit van de Aldi.

Sommige YouTube-sterren hebben het wel heel goed voor elkaar. Zakenblad Forbes besloot een lijst te maken met de meest loaded personality’s. Samen verdienden ze afgelopen jaar aardig wat knaken:

1. PewDiePie (videogame commentator), $15 miljoen
2. Roman Atwood (prank videos), $8 miljoen
3. Lily Singh (comédienne),  $7,5 miljoen

4. Anthony Padilla en Ian Hecox (sketch comedy duo Smosh),$7 miljoen
5. Tyler Oakley (LGBT activist) & Rosanna Pansino (kookshow Nerdy Nummies), beiden $6 miljoen
6. Markiplier (gamer), $5,5 miljoen
7. Germán Garmendia (Chileense zanger), $5 miljoen
8. Rhett en Link (talkshow hosts),  $5 miljoen
9. Colleen Ballinger (comédienne Miranda Sings),  $5 miljoen

De Zweedse PewDiePie (echte naam Felix Arvid Ulf Kjellberg) harkte dit jaar dus maar liefst een slordige 15 miljoen dollar binnen. Dat deed hij overigens niet alleen met zijn commentaar op gamevideo’s. Zijn boek ‘This Book Loves You’ verscheen op de New York Times bestsellerlijst en zijn eigen videogame werd binnen 24 uur na de release meer dan een miljoen keer gedownload.

Ook je geluk op Youtube beproeven? Bedenk dan dat alleen leuke filmpjes maken niet genoeg is. De YouTubers uit de Forbes-lijst hebben hun personal branding naar het volgende level getrokken: ze brengen boeken uit, gaan op tournee, werken voor steeds grotere merken en brengen zelfs Netflix-series uit. Smart thinking guys!