Besteed je dáár tijd aan?

Stop met hopen op een mooie zoon van Brangelina: uit onderzoek blijkt dat aantrekkelijke ouders vaak hun fraaie uiterlijk doorgeven aan hun dochters, maar niet aan hun zoons.

Het is vast wetenschappelijk verantwoord, maar waarom besteed je als onderzoeker dáár in h#melsnaam tijd aan? Wie zit er nou te wachten op onderzoek naar de erfelijkheid van aantrekkelijkheid?

Nu zijn er wel meer manieren om je tijd raar te besteden. Marijn had het vorige week al over rare tics naar aanleiding van haar iPodsnoertjesontwarringstress – vast een nieuw woord in de volgende editie van de Van Dale ;)

Tijdsbesteding is gewoon een intrigerend iets, dat zie je ook aan de hoeveelheid onderzoeken die eraan wordt besteed. Hoewel dat er ongetwijfeld mee te maken heeft dat mensen veel geld uitgeven aan hun hobby’s.

Sommige hobby’s zijn zo suf, dat bijna niemand snapt dat je er tijd aan besteed. Mijn ‘hobby’ is er een die opmerkingen oproept als: “Heb je tijd over of zo?” Maar ik kan het uitleggen. Net als Patrick, met waarschijnlijk suffe hobby numero uno. Het zal hem worst zijn: geef hem de tijd en hij kan je nog duidelijk maken wat er tof aan is, ook.

Waar besteed jij je kostbare tijd aan, terwijl niemand’t snapt?