‘Love is Blind’ seizoen 2 is officieel bevestigd

We hadden al zo’n vermoeden en nu is de officiële bevestiging hier: Love is Blind seizoen 2 komt eraan. 

Netflix-show Love is Blind onverwacht populair

We denken eigenlijk dat Netflix er helemaal niet op had gerekend dat Love is Blind zo populair zou worden. De serie werd in ieder geval vrijwel zonder tamtam op de streamingdienst gelanceerd. Maar goed, inmiddels mag duidelijk zijn dat de (succesvolle?) datingshow enorm populair is. love is blind seizoen 2

Love is Blind

Mocht je het hele sociale distancing iets te serieus hebben genomen en zelfs Netflix hebben genegeerd. Dan leggen we je graag nog even uit waar Love is Blind over gaat. Love is Blind is zeg maar de anabolen versie van Love Island. En een prachtige kruisbestuiving tussen The Circle en Married At First Sight. Dertig deelnemers – 15 mannen en 15 vrouwen – kunnen met elkaar praten in zogenaamde ‘pods’ (afgesloten kamers) zonder elkaar te zien. Pas nadat ze verloofd zijn, kunnen ze elkaar zien. Rode lijn door het verhaal is dus de verloving, waarna ze pas weten hoe de ander eruit ziet. Na de verloving gaan de koppels op vakantie en volgen we hun weg naar het altaar.

Love is Blind seizoen 2

Nadat de speciale reünie-aflevering op Netflix verscheen, smeekten fans om een tweede seizoen van Love is Blind. Chris Coelen, de bedenker van de show, liet in een interview met Metro (via RTL Boulevard) weten dat hij in ieder geval hoopt op een vervolg.

En voilá, slechts twee weken later is zijn hoop bevestigd. Netflix heeft de audities voor een tweede seizoen aangekondigd. Het eerste seizoen werd al in 2018 opgenomen, in een periode van slechts 38 (!) dagen. De nieuwe opnames zullen plaatsvinden in Chicago, wat het wederom een Amerikaanse productie maakt. Stiekem hopen wij nog steeds op een Britse versie. Eerder speelde Coelen met het idee om niet enkel hetero’s te casten. Want, zo legde hij uit, Love is Blind richt zich niet op seksualiteit.. Desalniettemin zou een LHBTQI-versie volgens hem echter wel “wat technische moeilijkheden” met zich meebrengen…

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.