Bevrijdingsdag: 5x vier de vrijheid

bevrijdingsdag

Na een natte en koude Koningsdag, lijkt Bevrijdingsdag veel goed te maken. De wind is gaan liggen, het zonnetje schijnt: tijd om iets leuks te gaan doen! Met deze vijf activiteiten kun je prima de vrijheid vieren.

 1. 5 mei concert
  Elk jaar verzorgt een ander orkest het concert op de Amstel voor de koninklijke familie. Dit jaar speelt het radio filharmonisch orkest samen met Ali B, Paul de Munnik, Hadewych Minis en de cast van de musical ‘De tweeling’. Zoek een mooi plekje aan de Amstel en geniet samen met de koning van muziek aan het water.
 2. Bevrijdingsfestival Den Haag
  Sunnery James & Ryan Marciano, Kenny B en Will and the People zijn slechts een paar van de namen die je on stage kunt verwachten in Den Haag. Naast muzikale acts zijn ook verschillende dichters en cabaretgroepen van de partij.
 3. Bevrijdingsfestival Wageningen
  In Wageningen kun je in de middag kijken naar het bevrijdingsdefilé, waaraan militaire voertuigen, muziekkorpsen en veteranen deelnemen. Ook kun je ‘speeddaten’ met veteranen; in de tent van het Veteraneninstituut kun je al je vragen over de oorlog stellen. Meer zin om te dansen? Check dan de verschillende podia in Wageningen, waar onder andere Jett Rebel, Cheap Thrills en Willie Wartaal zullen optreden.
 4. Bevrijdingsfestival Utrecht
  In Park Transwijk in Utrecht kun je genieten van onder andere John Coffey, Dazzled Sticks, Nielson, Gerson Main en Lucas Hamming. Met het zonnetje erbij belooft dit een mooi feestje te worden!
 5. Toneelvoorstelling ‘Anne’
  In een levensgroot decor in Theater Amsterdam komt het verhaal van Anne Frank tot leven. Ontroerend, zeker op de dag waarop wij zelf onze vrijheid mogen vieren. Op 4 en 5 mei kun je met VIVA-korting naar de voorstelling ‘Anne’. Je krijgt dan bovendien een exemplaar van het dagboek van Anne Frank. Check voor meer info viva.nl/musicalclub

Beeld: iStock