VIVA’s Vijf: Bevrijdingsfestival + het boek waar iedereen over praat (WIN!)

De leukste events, series en musthaves die je deze week moet checken, volgens de VIVA-redactie.

Update je beauty-stash

De lente is weer begonnen, en een nieuw seizoen vraagt om een touch-up van je make-upcollectie. Het omgooien van je hele stash is niet nodig, maar vul het aan met bijvoorbeeld een wat lichtere foundation. Die van Delilah geeft een mooie glow en is zuinig in gebruik. Het merk heeft een prachtig rustige uitstraling in een wereld waar veel merken om aandacht schreeuwen.

Foundation €42.50, andere producten vanaf € 22,50 delilahcosmetics.com

Bevrijdingsfestival

Voor de geluksvogels die vrij zijn op Bevrijdingsdag: trap het festivalseizoen af op één van de dertien festivals en sta echt even stil bij deze mooie dag. Het bevrijdingsfestival is één van de weinige popfestivals met gratis toegang. Voor nu geven de weergoden gunstig weer aan.

Gratis toegang, op 13 verschillende locaties, line-ups op bevrijdingsfestivals.nl 


Girlboss

Nu ‘Temptation Island’ is afgelopen zijn we wanhopig op zoek naar nieuwe series. Een serie die het gat van ‘Temptation’ een beetje weet op te vullen is ‘Girlboss’. De rebelse Sophia begint een internetbedrijf.  Als ze succesvol wordt moet ze leren omgaan met het leven als eigen baas. Voor wie even achterover wil hangen met een bak popcorn zonder al teveel na te denken.

Sinds 21 april op Netflix

Embraced armbandjes

Sieradenlovers opgelet: het mooie merk Embraced Jewels breidt hun collectie uit met deze mooie Stardust Bullets, verkrijgbaar in geel-, wit- en roségoud. In combinatie met het satijnen koord geeft het een luxe uitstraling. Omdat elke vrouw een aantal mooie sieraden in haar kast moet hebben.

Vanaf € 118,- , embracedjewels.nl

Hallo witte mensen

In ‘Hallo witte mensen’ schrijft Anousha Nzume met humor over het maatschappelijk debat over racisme. Ze behandelt het thema op persoonlijke wijze en houdt witte mensen een spiegel voor. Het boek geeft antwoord op praktische vragen, zoals: ‘Hoe zit het nou met het n-woord?’ ‘Iemand een tropische verassing noemen is toch juist een compliment? En: wij mogen drie exemplaren weggeven van dit boek wat je aan het denken zet.

€ 14,95, uitgeverij Amsterdam University Press, verkrijgbaar bij de grote boekhandels als Bruna