Bevrijdingsfestivals 2015: waar vier jij de vrijheid?

bevrijdingsfestivals

Naast verschillende cultuur- en kinderprogramma’s, de mogelijkheid om te speeddaten met veteranen en andere interessante activiteiten vinden er op 5 mei in veel grote steden ook weer bevrijdingsfestivals plaats waar je de vrijheid kunt vieren. VIVA zet ze voor je op een rij! Nu nog hopen dat de weergoden ons dinsdag goed gezind zijn…

Befrijdingsfestival Fryslân

Het bevrijdingsfestival in Leeuwarden heeft dit jaar maar liefst zeven podia, verdeeld door de binnenstad. Met optredens van Jett Rebel, Ali B, Marc Volt en Lucas Hamming.

Meer info: Befrijdingsfestivalfryslan.nl

Bevrijdingsfestival Groningen

Naast een zeer uitgebreid muzikaal programma (Chef’Special, Glennis Grace, Selah Sue) zijn er op verschillende plekken in het park speciale plekken ingericht voor sport, activiteiten, kunst en verdieping.

Meer info: BevrijdingsfestivalGroningen.nl

Bevrijdingsfestival Drenthe

Naast grote namen zoals Ali B en Van Dik Hout wordt er bij het Bevrijdingsfestival Drenthe ook veel aandacht gegeven aan jong en regionaal talent. Deze vind je bij de Pepsi Heroes Stage en de Sena Talent Stage.

Meer info: BevrijdingsfestivalDrenthe.nl

Bevrijdingsfestival Overijssel

Racoon, Handsome Poets, Matt Simons, The Common Linnets, Typhoon, SKIP&DIE… Bevrijdingsfestival Overijssel belooft een goed feestje te worden!

Meer info: BevrijdingsfestivalOverijssel.nl

Bevrijdingsfestival Flevoland

In Almere is het voor ieder wat wils! Van Caro Emerald tot Memphis Maniacs, en van The Partysquad tot Dries Roelvink.

Meer info: http://www.bevrijdingsfestivalflevoland.nl/

Bevrijdingspop Haarlem

Bevrijdingspop is de laatste jaren uitgegroeid tot het grootste gratis toegankelijke openluchtfestival van Nederland. Logisch ook, met onder andere Racoon, Jacqueline Govaert en Typhoon in de line-up.

Meer info: Bevrijdingspop.nl

Bevrijdingsfestival Amsterdam

Vrijland Festival, Het Amsterdamse Verbond, Het Vrije Westen, Film 5 mei… De keuze is reuze in de hoofdstad met de verschillende festivals die gepland staat. Voor welke ga jij?

Meer info: BevrijdingsfestivalAmsterdam.nl

Bevrijdingsfestival Utrecht

Ook hier wordt een podium geboden voor jong talent! Daarnaast worden er optredens gegeven door Di-recht, Dotan en Kovacs.

Meer info: BevrijdingsfestivalUtrecht.nl

Bevrijdingsfestival Den Haag

Van happy hardcore met Charlie Lownoise en Mental Theo, lachen met Arie Koomen tot rocken met Kensington: het festival in Den Haag is van alle markten thuis.

Meer info: BevrijdingsfestivalDenHaag.nl

Bevrijdingsfestival Wageningen

Waylon, The Kik, The Asteroids Galaxy Tour, Go Back To The Zoo: het Bevrijdingsfestival Wageningen heeft niet de minste namen weten te strikken!

Meer info: BevrijdingsfestivalWageningen.nl

Bevrijdingsfestival Zuid-Holland

In Het Park aan de voet van de Euromast in Rotterdam geven onder andere Sabrina Starke, Jungle by Night en Caro Emerald een optreden om de vrijheid te vieren.

Meer info: BevrijdingsfestivalZuidHolland.nl

Bevrijdingsfestival Zeeland

In verschillende parken in Vlissingen wordt op 5 mei gevierd dat we vrij zijn. Danny Vera en Go Back To The Zoo treden hier onder andere op.

Meer info: BevrijdingsfestivalZeeland.nl

Bevrijdingsfestival Brabant

Ook in Den Bosch wordt er stilgestaan bij onze vrijheid, met artiesten als Blaudzun, Dotan en Sunday Sun.

Meer info: BevrijdingsfestivalBrabant.nl

Bevrijdingsfestival Limburg

In Limburg staat er ook een goed bevrijdingsfestival op de planning. Met artiesten als Stef Classens, John Coffey en Dotan belooft de vrijheid goed gevierd te gaan worden.

Meer info: BevrijdingsfestivalLimburg.nl

Beeld: Getty Images