Billie Eilish zet korte film over bodyshaming op YouTube

billie eilish bodyshaming

Billie Eilish heeft een korte film over bodyshaming op YouTube gezet. De video, die de titel Not My Responsibility draagt, was bedoeld voor de wegens het coronavirus afgezegde tour van de zangeres.

Eilish begon in maart in Miami aan haar Where Do We Go?-wereldtour, maar moest de concertreeks al na enkele avonden afbreken wegens de uitbraak van het coronavirus. Tijdens de eerste edities van haar show werd het filmpje erg positief ontvangen.

Not my responsibility

In de video is te zien hoe Eilish zich uitkleedt en onder water verdwijnt. De zangeres is in een monoloog te horen, waarin ze zegt de ogen van de wereld altijd op zich te voelen, omdat men altijd een mening heeft over haar lichaam en haar kledingkeuze.

“Als ik comfortabele kleding draag ben ik geen vrouw. Als ik de lagen uittrek ben ik een slet. Hoewel je mijn lichaam nooit gezien hebt, oordeel je erover en reken je me erop af”, zegt ze in de video.

“Of ik nu meer of minder kleding draag, wie bepaalt wat dat over mij zegt en wat dat betekent? Is mijn waardigheid gebaseerd op jouw perceptie? Of is jouw mening over mij niet mijn verantwoordelijkheid?”, vraagt Eilish zich hardop af.

Bodyshaming

Al sinds haar doorbraak draagt Billie Eilish alleen maar oversized, baggy kleding, omdat ze niet wil dat de aandacht naar haar lichaam gaat. En zo geschiedde dat toen ze badpakfoto’s van haar vakantie in Hawaii deelde, ze gelijk kritiek kreeg van haar fans. Iets wat een besefmomentje bleek: ‘Like, dude. I can’t win. I can-not win’, vertelde de zangeres eerder aan Dazed. Sindsdien gooit ze het over een andere boeg en zet ze zich in voor bodyshaming.

Ziggo Dome

De achttienjarige zangeres bracht in 2019 haar debuutalbum When We All Fall Asleep, Where Do We Go? uit. De plaat met daarop de hit Bad Guy leverde haar vijf Grammy’s op. Daarna bracht ze de hits Everything I Wanted en Bond-soundtrack No Time To Die uit. Eilish zou in juli optreden in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Bron: Nu.nl
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.