Billie Eilish start tournee met een ijzersterke video tegen bodyshaming

billie eilish

Billie Eilish trapte haar tournee door Noord-Amerika in Miami af op een – hoe kan het ook anders – heel Eilish-achtige manier. Tijdens de set werd er op groot scherm een filmpje vertoond waarin de zangeres een ijzersterke boodschap achterliet over bodyshamers.

De 18-jarige popster kleedt zich sinds haar doorbraak al alleen in oversized, baggy kleding, omdat ze niet wil dat de aandacht naar haar lichaam gaat. In de video lijkt deze attitude ineens om te zijn geslagen, maar niets is minder waar. Aan het einde van het filmpje wordt meer dan duidelijk wat ze ermee bedoelt.

LEES OOK:
Billie Eilish over commentaar op social media: ‘Het verpestte mijn leven’

Krachtige Video

In de video ontdoet ze zich langzaam van al haar lagen kleding, terwijl er een monoloog afspeelt over de meningen die mensen over haar lichaam hebben. “Dit is het lichaam waarin ik geboren ben – is dit niet wat je wilde? Als ik comfortabele kleding draag, ben ik niet vrouwelijk. Als ik me van deze lagen ontdoe, ben ik een slet,” zegt de zangeres in de voice-over.

Bodyshaming

Nadat ze al haar lagen kleding uitgedaan heeft, concludeert ze: “Of ik meer draag, of ik minder draag, wie bepaalt wat dat over me zegt? Wat het betekent? Is mijn waarde afhankelijk van jouw perceptie. Of is jouw mening niet mijn verantwoordelijkheid?” We kunnen niets anders zeggen dat deze jongedame haar titel als Women of the Year van 2019 méér dan waar blijkt te maken.

Bekijk de video hieronder.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: RadektheRadical | Beeld: Getty