Bingen dan maar: dit staat er nieuw op Netflix deze week

kerstfilms netflix

Nu we (bijna) niks meer mogen, zit er niet anders op dan op de bank te kruipen met Netflix. Gelukkig zijn er op de streamingdienst weer een hoop nieuwe series en films te vinden. Deze week zien we o.a. een zinderend spannende Japanse thrillerserie en twee nieuwe grote Original-films.

Benieuwd wat je de komende tijd nog kunt verwachten? Dit zijn de nieuwe Netflix-releases van december.

Series

Alice in Borderland (seizoen 1)
In de zinderend spannende Japanse thrillerserie Alice in Borderland belandt Kuzuryu (Tsuyoshi Abe), een gameverslaafde nietsnut, opeens in een parallelle versie van Tokyo. Samen met twee van zijn vrienden moet hij vechten voor zijn leven in een reeks zéér sadistische games.

El Desorden Que Dejas (seizoen 1)
Netflix zit al vol met Spaanse topseries – check hier ook de 10 allerbeste Spaanstalige shows – en het aanbod wordt gewoon weer aangevuld. El Desorden Que Dejas draait om een docente die nieuw is op een middelbare school. Ze wordt achtervolgd door een verdachte dood van een paar weken terug en nu moet ze zelfs vrezen voor haar eigen leven.

Archer (seizoen 11)
De karakteristieke animatie-actiecomedy Archer, over de gelijknamige superspion, is alweer toe aan zijn elfde seizoen. De nieuwe reeks begint met Archer die wakker wordt uit zijn coma. Dan hebben we het over drie jaar later dus… er is veel veranderd in de wereld om ‘m heen.

The Expanding Universe of Ashley Garcia (kerstspecial)
We nemen deze week afscheid van The Expanding Universe of Ashley Garcia, onder meer gemaakt door Mario Lopez. De comedyserie, over een 15-jarig wonderkind, kreeg maar een seizoen, maar de kerstspecial die nu online staat, dient als einde.

The Big Show Show (kerstspecial)
Ook The Big Show Show hield het maar een seizoen vol. De gezinssitcom, met WWE-worstelaar Big Show in de hoofdrol, kreeg net als The Expanding Universe of Ashley Garcia wél een speciale kerstaflevering om de boel mee af te sluiten.

Mr. Iglesias (deel 3)

Tijd voor deel 3 van sitcom Mr. Iglesias! Voor wie ‘m nog niet kent: in deze serie speelt de bekende comedian Gabriel ‘Fluffy’ Iglesias een high school-docent die herstellende is van een alcoholverslaving. Hij geeft geschiedenisles aan hoogbegaafde misfits.

RuPaul’s Drag Race: All Stars (seizoen 5)
In de All Stars-seizoenen van dragqueen-competitie RuPaul’s Drag Race krijgen favoriete queens uit de reguliere seizoenen een tweede kans! Seizoen 5, afgelopen zomer in Amerika uitgezonden, staat nu op Netflix!

Films

The Prom
Een groepje hilarisch zelfingenomen theatersterren racet naar een klein stadje in Indiana. Ze willen de ‘prom’ van een lesbische scholiere redden. Die mag van het schoolhoofd niet met haar vriendin naar het eindfeest komen. The Prom is gebaseerd op de gelijknamige musical en heeft een topcast met o.a. Meryl Streep, James Corden, Nicole Kidman en Kerry Washington. Lees hier de Superguide-recensie!

De Familie Claus
Nederlandse kerstfilm over Jules Claus (Mo Bakker), een jongen die vorig jaar zijn vader verloor. Hij heeft helemaal geen zin in al dat kerst-gedoe rond de feestdagen. Zijn moeder werkt veel en dus gaat Jules graag op bezoek bij de speelgoedwinkel van zijn opa. en opa is… de kerstman! Bekijk ook onze lijst met de 10 beste kerstfilms op Netflix voor meer kijktips rond de feestdagen.

Lucia de B.
Verpleegster Lucia de Berk wordt aangezien voor een kille seriemoordenaar en veroordeeld tot levenslang. Zelf houdt ze vol onschuldig te zijn. Pas na bijna zeven jaar krijgt ze alsnog gelijk van de rechtbank. De film is uiteraard gebaseerd op de échte zaak. Ariana Schutler speelt Lucia en verder zijn er ook rollen voor Barry Atsma, Fedja van Huêt en Marwan Kenzari.

Soof
Soof (Lies Visschedijk) is een beetje klaar met haar huidige leventje. Haar cateringbedrijf gaat moeilijk en haar 3 kinderen en man Kasper (Fedja Huêt) houden weinig rekening met haar. Dan ontmoet Sophie tijdens een etentje choreograaf Jim (Dan Karaty) en haar leven staat op zijn kop.
 
Dallas Buyers Club
Redneck Ron Woodroof, gespeeld door Matthew McConaughey, leidt een losbandig leven. Na een ziekenhuisbezoek komt hij erachter dat hij aan HIV lijdt en nog maar een maand te leven heeft. Hij maakt zich enorm kwaad, maar weet zijn boosheid om te zetten in een keiharde strijd tegens de Amerikaanse regering, om de toekomst voor hem en andere aidspatiënten beter te maken. 

The Place Beyond the Pines
Crimethriller over professioneel motorrijder Luke (Ryan Gosling) die banken gaat beroven om geld te verdienen voor zijn vrouw en pasgeboren kind. Hij raakt verwikkeld in een gewelddadige confrontatie met een jonge politieagent (Bradley Cooper). De gevolgen hiervan strekken ver en Luke’s verleden komt zoon Jason uiteindelijk duur te staan.

Two Night Stand
Romcom met Analeigh Tipton en Miles Teller. Hun personages Megan en Alec beleven een rampzalige one-night stand. Als ze wakker worden, raast er een dikke sneeuwstorm door de stad. Nu moeten ze opeens tóch (noodgedwongen) samen tijd doorbrengen, met alle gevolgen van dien.

The Mule
Oude baas Clint Eastwood regisseert zichzelf in crimethriller The Mule. Hierin speelt hij een 90-jarige Korea-veteraan met geldproblemen. Hij accepteert een aanbod om ‘iets’ te vervoeren, maar komt er later achter dat hij een pakezel voor het Mexicaanse kartel aan het worden is. Alsof dat niet erg genoeg is, komt DEA-agent Colin Bates (Bradley Cooper) steeds dichterbij.

Docu

Giving Voice
In de docu Giving Voice volgen we zes ambitieuze studentenacteurs die auditie doen voor de befaamde competitie rond de monologen van de beroemde toneelschrijver August Wilson (Fences). We zien Fences-acteurs Denzel Washington en Viola Davis ook nog even terug!

The Surgeon’s Cut
In The Surgeon’s Cut vertellen vier vooraanstaande chirurgen over hun leven en werk. Elke aflevering – het zijn er vier – schetst een intiem en onthullend portret van deze levensredders. 

Room 2806: The Accusation 

In de nieuwe true crime-docuserie Room 2806: The Accusation wordt de bekende aanrandingszaak gevolgd waarbij de Franse politicus Dominique Strauss-Kahn in 2011, op het hoogtepunt van zijn carrière, betrokken raakte.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Door: Superguide