Bizar: deze menstruatie-apps spelen gevoelige info door aan Facebook

reukvermogen ongesteld

Wereldwijd gebruiken miljoenen vrouwen menstruatie-apps om hun cyclus bij te houden en te zien wanneer ze het vruchtbaarst zijn. Niet alle apps blijken alleen even nauwkeurig met die persoonlijke informatie om te gaan.

De populaire apps Maya en MIA Fem blijken intieme informatie te hebben doorgespeeld aan Facebook en andere partijen. Dat blijkt uit onderzoek van Privacy International. De Britse privacywaakhond heeft zich alleen gericht op de Android-versies van de apps. Er is niet bekend of de informatie op Apple-apparaten ook wordt doorgespeeld.

Persoonlijke informatie

In de apps houden vrouwen allerlei privé-informatie bij. Bijvoorbeeld wanneer ze ongesteld worden, welke datum ze voor het laatst seks hebben gehad, welke anticonceptie ze gebruiken en hoe ze zich voelen.

Bovenstaande informatie is interessant voor adverteerders, omdat zij op basis daarvan meer te weten komen over de gebruikers. Zo kunnen zij hun potentiële klanten passende advertenties aanbieden.

Reacties

Maya heeft aan Privacy International beloofd de Facebook-koppeling te verwijderen. Het bedrijf achter MIA Fem heeft nog niet gereageerd.

Andere menstruatie-apps zoals Clue en Flo zijn ook onderzocht. Zij spelen voor zover bekend geen informatie door.

Bron: NU.nl, HLN

Op de hoogte blijven van de leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.