Black Panther-acteur Chadwick Boseman (43) overleden aan darmkanker

Chadwick-Boseman-overleden-darmkanker

Chadwick Boseman, die de hoofdrol speelde in de megahit Black Panther uit 2018, is vrijdag op 43-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van darmkanker. Zijn familie heeft het overlijden van de Amerikaanse acteur bekendgemaakt in een verklaring op zijn Twitter-account.

Black Panther

‘Als een echte vechter hield Chadwick te midden van alles vol en was hij onderdeel van veel geliefde films’, schrijft zijn familie in de verklaring. Naast door zijn rol als Black Panther in de gelijknamige film uit 2018, was Boseman het meest bekend door zijn rol als Jackie Robinson in de film 42 (2013) en zijn rol als James Brown in de film Get on Up (2014).

Darmkanker

Boseman kreeg de diagnose darmkanker in 2016, maar dit was niet publiekelijk bekend. Hij speelde in meerdere films terwijl hij al operaties en chemotherapie onderging vanwege de ziekte. De acteur overleed in zijn huis in Los Angeles, in het bijzijn van zijn vrouw en familie.

Steunbetuigingen

Productiebedrijf Marvel, waar Boseman mee samenwerkte voor onder meer de films Black Panther, Avengers: Endgame en Avengers: Infinity War, betuigt de familie van de aan darmkanker overleden acteur medeleven via Twitter.

De tekst gaat verder onder het bericht.

Ook collega’s van Boseman, zoals acteurs Don Cheadle, Brie Larson en Chris Evans, staan op sociale media uitvoerig stil bij het overlijden van hun vriend.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief?

Bron: NU.nl | Beeld: Brunopress
Elle (20) heeft een passie voor mode, muziek, fotografie en koken. Voor VIVA.nl schrijft ze over liefde, trends en alles wat de millennial bezighoudt. En ze is altijd op zoek naar de mooiste covers voor aan haar muur.