Blij met je dikke billen

billen

Eindelijk, strandweer! Tijd om je billen in een bikinibroekje te hijsen. Ja, ook de dames met een bovengemiddeld grote kont. En mocht je dat moment vrezen waarop je bikinibroekje eruit ziet alsof je billen het hebben opgegeten: just flaunt it. Er zijn namelijk vooral redenen om dankbaar te zijn voor je bolle billen. We noemen er vijf.

Dikke kont betekent gezonder en slimmer
Vrouwen met dikke billen hebben een lager cholesterolgehalte en produceren meer hormonen die suikers tegen gaan. Dit verlaagt de kans op hartkwalen of diabetes. Ook bevat een big booty meer omega 3 vetten die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de hersenen, hallo intelligentie! En kinderen die moeders hebben met brede heupen zijn slimmer dan kinderen van slanke moeders.

Rammelende zaadleiders
De verhouding tussen je heupen en taille zegt veel over hoe aantrekkelijk mannen je vinden. Ideaal is een ratio van 0,7. Die afmetingen geven mannen, onbewust, het signaal dat jij de perfecte partner bent om baby’s mee te maken…

Je achterwerk is een krachtpatser
Wie denkt dat dikke billen vooral uit vet bestaan, heeft het mis. Je bilspieren zijn de grootste en, misschien wel, krachtigste spiergroep van je lichaam. Zeker met al die squats en lunges die je dagelijks doet om je behind zo rond mogelijk te houden, toch?

Curves zijn ‘verslavend’
John Legend zong er al over – love your curves and all your edges – en uit onderzoek is ook gebleken dat mannen positief reageren op een zandloperfiguur. Bij het kijken naar een curvy vrouw worden bepaalde beloningscentra in de hersenen actiever. Het gaat hierbij om dezelfde hersengebieden die ook worden geassocieerd met verslavingsreacties op drugs. Yup, it’s true… Hips don’t lie.

Er worden geen liedjes gemaakt over kleine kontjes
De kont wordt al decennialang muzikaal bejubeld en de laatste jaren, zeker in de hip hop muziek, krijgen grote, ronde billen extra veel liefde. Two Chain’s “She got a big booty so I call her ‘Big Booty’”, is slechts een van de vele oneliners. Maar de ultieme track blijft natuurlijk Sir Mix-A-Lot’s “Baby Got Back”. I like big butts and I can not lie…

Beeld: www.123RF.com