Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Geen resultaten gevonden Misschien heb je de verkeerde zoekterm gebruikt.

Zoekfilters:

Waarom het ‘stelen’ van de kleren van je partner goed is voor je gezondheid

partners kleding

Wordt jouw partner ook altijd boos als je wéér eens zijn trui hebt gestolen? Of ja, stelen, wij noemen het liever lenen. Het zit nu eenmaal gewoon een stuk lekkerder dan je eigen kleding én het blijkt ook nog eens goed te zijn voor je gezondheid.

Uit nieuw onderzoek van de Universiteit van British Columbia komt naar voren dat niet alleen het dragen van de kleding van je partner goed voor je is, maar ook het ruiken eraan zou helpen om stress tegen te gaan. Oftewel, een goed excuus om altijd je favoriete hoodie van je lief in bezit te hebben.

Positief effect

Ze hebben dit getest door koppels een ‘stress test’ te laten afnemen. Wanneer ze elkaars kleren moesten ruiken, had dit een positief effect op hun gesteldheid. Dit komt doordat deze geur helpt om de cortisolwaarde (het stresshormoon) naar beneden te krijgen. Mooi: wij weten in ieder geval dat hij nu die trui hélemaal niet meer terugkrijgt.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron The Edge | Beeld Shutterstock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!