Bloedhekel aan kerst? De nieuwe EP van Sophie Ousri is alles wat je nodig hebt

Sophie Ousri

Het is alweer tien dagen december en zoals gewoonlijk vliegen de kiekjes van kerstbomen en #inspirationalquotes ons om de oren. Word jij nu al gestoord van al dat kerstgezwijmel? Dan voel je wellicht iets voor de nieuwe EP van Sophie Ousri.

Sophie (20) houdt van schoppen tegen de standaard. Op haar YouTube-kanaal zingt ze liedjes, maakt ze parodieën en doet ze experimenten. Allemaal onder het motto: hoe ongemakkelijker, hoe beter.

‘Ik wil niet gourmetten’

Voor iedereen die momenteel meer last heeft van een grafhumeur dan van warme kerstgevoelens, heeft Sophie het album Winterdip gemaakt. Hierop vind je nummers als Vlogmas, Sneeuw en Ik weet geen titel. Onze persoonlijke favorieten zijn Schoonouders (‘Schoonpapa, schoonmama, ik weet de kerst begint. En ik zou graag komen maar ik kan niet, heb geen zin’) en de bonustrack Ik wil niet gourmetten (‘Ik moet een half uur wachten voor anderhalve champignon, door die irritante pannetjes. Ik wou dat ik naar huis toe kon’).

Zuiver zingen is overrated

Klein dingetje om rekening mee te houden: loepzuiver is Sophie’s gezang niet. Maar hé, de tekst maakt veel goed. Op Instagram prijst Sophie haar EP aan met het bijschrift ‘Hou je niet van kerst maar wel van oorpijn, dan is dit je ding.’ Wij hadden het niet beter kunnen verwoorden.

Kortom: eindelijk weer eens iemand op De Sociale Kanalen die zichzelf niet te serieus neemt. Wij houden ervan.

Klik hier om de EP te luisteren.

 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.