Bloedstollend spannend: deze dramaserie wordt de opvolger van Penoza

De afgelopen jaren zaten we ieder najaar op de zondagavond aan de buis gekluisterd voor het oerspannende Penoza. Afgelopen seizoen was helaas het laatste en dus is het hoog tijd voor een waardige opvolger. En dít lijkt ‘m te worden…

De KRO-NCRV heeft er met de dramaserie Ik Weet Wie Je Bent binnenkort weer een nieuwe topper bij. De hoofdrol in de serie is voor niemand minder dan acteur Daan Schuurmans, die op dit moment ook te zien is in een nieuw seizoen van Nieuwe Buren op Videoland. De nieuwe dramaserie moet vanaf eind augustus op NPO3 te zien zijn en staat geprogrammeerd op de zondagavond. En daarmee hebben we eindelijk een vervanging voor het o zo gemiste Penoza. 

Verdachte nummer één

In de serie volgen we de succesvolle strafrechtadvocaat Daniel Elias. Hij runt samen met een zakenpartner een prestigieus advocatenkantoor en is getrouwd met Alize, in het dagelijks leven rechter. Wanneer Elias een auto-ongeluk krijgt, kan hij zich niet meer herinneren wie hij is en wat er is gebeurd. Als in het wrak van zijn auto bloedsporen worden gevonden van zijn verdwenen nichtje, lijkt Elias de belangrijkste verdachte.

Topcast

Schuurmans is overigens niet de enige bekende kop die een rol in de serie wist te bemachtigen. Zo zijn andere grote rollen in de serie voor Ariane Schluter (Lucia de B.), Sophie van Winden (Overspel), Gaite Jansen (De 12 van Oldenheim), Jaap Spijkers (Moordvrouw), Alex Hendrickx (Petticoat), Ali Ben Horsting (Moordvrouw) en Melody Klaver (Brasserie Valentijn). Aardig lijstje indrukwekkende namen, dus.

In the making

De opnames van Ik Weet Wie Je Bent zijn vorige maand van start gegaan. De serie wordt geregisseerd door Hanro Smitsman (Vlucht HS13) en Thomas Korthals Altes (Petticoat). Het is een remake van de succesvolle Spaanse serie Sé Quién Eres. Voor de Nederlandse versie is het scenario bewerkt door Maarten Lebens (Lijn 32Voetbalmaffia). De serie telt in totaal maar liefst 16 afleveringen, en dat betekent maar één ding: hier zijn we de komende tijd wel even zoet mee. Wij kunnen niet wachten!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron Flair | Beeld YouTube, Ik Weet Wie Je Bent