Blog Zimra: Duik eens in de watten

Ken je dat? Een paar dagen, of weken, waarin je niet zo veel aan je uiterlijk doet – omdat je niet zo lekker in je vel zit.

En dan heb je ineens zo’n dag van.. ‘Wacht eens! Vandaag ga ik mij weer lekker mooi maken’. En even later: ‘Kan ik echt zo mooi zijn?’
Ik wil niet zeggen dat je zonder moeite te doen aan je uiterlijk niet mooi bent, absoluut niet! Maar het geeft je wel een goed gevoel als je een beetje je best hebt gedaan – voor jezelf dus, uiteindelijk.

Ik haat de spiegel

Vandaag had ik zo’n dag waarop ik dacht: ‘Ik wil me weer even mooi voelen’. Dan doe ik net wat meer mijn best en neem ik extra de tijd voor mijn looks. Soms is dat juist precies wat je even nodig hebt als je niet lekker in je vel zit. Je zou liever zo ver mogelijk bij de spiegel vandaan zijn, maar dan kom je alleen maar langer in zo’n ‘I hate my face, I hate the mirror’-depressie te zitten..

Dus: neem vandaag of morgen weer eens even lekker de tijd om gewoon lekker te tutten! Smeer een crèmepje op je gezicht na een heerlijke douche, pak al je make-up-spulletjes erbij en ga jezelf weer eens uitgebreid opmaken – in elk geval iets meer dan alleen een likje mascara. Doe je haar eens niet in een staart, maar ga het verzorgen en maak er een mooi kapsel van – desnoods met de föhn of tang erbij. En tot slot, kijk verder dan die stapel broeken, leggings en T-shirts in je kast! Trek iets aan waar jij je vrouwelijk en sexy in voelt 🙂

Hmm, ik ben best mooi

Leg jezelf weer eens een keer goed in de watten! En dan krijg je daar uiteindelijk die goeie boost voor terug: ‘Oh ja, ik was bijna vergeten dat ik eigenlijk best wel mooi ben!’ Geen spiegels vermijden vandaag, maar flirt eens schaamteloos in elke reflectie met jezelf!