Kijkers spotten verschillende blunders in halve finale Expeditie Robinson

Blunders Expeditie Robinson

Echt spannend was de halve finale van Expeditie Robinson gisteren niet meer. RTL maakte de blunder der blunders en startte zondagochtend de verkeerde promo in, waardoor kijkers al wisten wie deze strijd ging winnen. Maar dat was niet het enige moment waarop het mis ging.

Let op: spoilers

Lees ook:
Spoiler alert: RTL maakt finalisten ‘Expeditie Robinson’ per ongeluk bekend

Nou goed, allereerst de proef waarin alles wél netjes verliep: die op finalisteneiland. Hugo en Eva gunnen elkaar álles, maar gunnen het zichzelf toch ietsje meer om naar de finale te gaan. De opdracht? De zee in, onder water kist openmaken en puzzel oplossen. Klinkt simpel, maar blijkt nog knap lastig. Hugo komt uiteindelijk als winnaar uit de bus en Cleven mag terug naar de rest.

Blunders Expeditie Robinson

In de tweede proef in de strijd om een plek in de finale, worden opnieuw flinke blunders gemaakt in Expeditie Robinson. Want in wat voor hoek moesten de kandidaten ook alweer gaan zitten? Juist, 90 graden. Kijkers spotten hier dat zowel Shary-An als Eva C. dit niet écht netjes doen. Pas als de zangeres het bijna niet meer volhoudt, corrigeert Kaj haar. Beetje laat, niet?

Rekensom

Nou goed, Eva Cleven wint alsnog en mag zich weer bij goede maatje Hugo voegen. De rest is er even ondersteboven van – pun intended – en mag door naar de volgende proef. Om discussie te voorkomen, maakt het programma héél duidelijk dat ze zich weer niet aan de rekenregels gaan houden: nee, de som mag gewoon van links naar rechts. Maar dat is deze keer niet waar kijkers over vallen.

Onjuistheden

Want oplettende kijkers spotten heel wat onjuistheden in de allerlaatste proef voor de finale. Zo is duidelijk in beeld te zien dat Eva haar schoenen uitdoet om door het touw te komen en rent ze vervolgens naar de vuurproef mét schoeisel aan haar voeten. In Eilandpraat heeft Koreman daar wel een verklaring voor. Omdat het vuur een stuk verder stond dan de rekensom, werd er een korte pauze ingelast zodat de cameraploeg zich kon verplaatsen. Hierdoor kon de radio-dj snel haar schoenen aandoen en beter rennen. Dat is één mysterie opgelost.

Geholpen?

Maar daarnaast vinden fans vinden het ook verwonderlijk dat Shary-An inééns wel de rekensom op kan lossen. Heeft ze hier hulp gehad? Een hoop blunders dus weer in Expeditie Robinson. In ieder geval weten we volgende week wie de winnaar is, maar voor veel kijkers is Mariana dit seizoen een beetje hún winnaar. Wat een vrouw.

Beeld: Still
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!