Het regent brieven: kijkers willen dat déze boer in ‘BzV’ toch een logeerweek krijgt

boer BzV

De zondagavond was gisteren weer ouderwets gezellig door de terugkeer van Boer zoekt Vrouw op de buis. Want wat wil je nog meer op een stormachtige dag dan Yvon Jaspers die gezellig brieven gaat uitdelen (tenzij je Carnaval viert natuurlijk)? Toch was er een boer in BzV die de kijkers óók nog een logeerweek gunden.

Lees ook:
Wauw: ‘Boer zoekt vrouw’ geeft een heel bijzonder voorproefje

Wel 1100 brieven zijn er dit jaar verstuurd en dat is niet mis. Als allereerst vertrok Yvon naar Geert. Wel 79 vrouwen schreven naar de Brabantse boer, maar echt brieven lezen, nah, dat leek hij niet te doen. Beetje plaatjes kijken en selecteren gaat ook prima. De jonge Bastiaan kreeg het wat drukker: hij mag 167 potentiële kandidaten doorspitten. Johan kreeg helaas niet genoeg brieven om te komen logeren, maar volgens kijkers is dat eigenlijk stiekem de beste positie.

Boer BzV

Yvon reist door naar de 52-jarige melkveehouder Frans. Hoewel hij ook niet ‘door mag naar de volgende ronde’, heeft de presentatrice wel ander verrassend nieuws voor hem. Alle 37 mannen die geschreven hebben staan ineens in zijn woonkamer. En ja, dat is best even schrikken. En dan de klapper van de avond: Annemiek. Maar zoals Yvon ook al zei: ‘Hoe blij ben je met zoveel brieven (633 om precies te zijn), en heel veel moeite met lezen?’ Gelukkig zijn daar haar vriendinnen om te helpen. Ook boer John heeft 24 vrouwen die met hem op date willen, maar Yvon besluit eerst even een verse maaltijd op tafel te zetten. Want ja, het fornuis wordt maar één keer in de maand gebruikt.

Stempelkussen

Jaspers gaat eerst nog even kijken bij de rammen van boer Jan. Kijkers hebben maar één vraag: weten ze zeker dat het stempelkussen op het schaap zat? De boer had eigenlijk liever niet de hele shebang gehad, maar hij heeft pech. Speeddaten en een logeerweek zitten er met 53 brieven zeker wel in. Ronald vertelt openhartig dat hij van zichzelf weet dat hij niet de knapte is. Kunnen we hem even een hele dikke knuffel geven?

Frietkar

Geert Jan verkoopt friet in zijn eigen kar en dat zijn natuurlijk pluspunten. En euh, snapt de boer dat hij niet met Yvon verder mag? In ieder geval weet hij duidelijk wat hij wil. Mieke en haar opvallende bril mogen mee naar de logeerweek, dat is meteen al duidelijk.

Logeerweek

Maar dan de boer in BzV die stiekem bij iedereen favoriet was: boer Willem. Hij kreeg ‘maar’ zes brieven, maar vond dat ook hartstikke mooi. En helemaal geweldig, wel vijf van hen zaten in een café verderop. Kijkers zijn het er dan ook roerend over eens: zij willen dat er een uitzondering voor Willem gemaakt wordt. Want hoe leuk zou het zijn om hem te volgen?

Bron: Libelle | Beeld: KRO-NCRV
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!