Bont in het straatbeeld

Als je konijnen en vossen wilt zien deze winter dan hoef je niet het bos of de duinen in te gaan: je zult ze ook op straat zien. Bont is deze winter namelijk terug in de mode.

Veel nationale en internationale modeontwerpers gebruiken weer bont in hun wintercollectie. Bontkragen, bontmutsen, bontlaarzen: we gaan het allemaal weer zien. En niet nep (hoewel dat ook natuurlijk), maar van echte konijnen, nertsen en vossen.

Netwerk had afgelopen donderdag een reportage over de bonte mode, waarin ze het vooral hadden over de hate mail en bedreigingen die modeontwerpers die bont gebruiken over zich heen krijgen.

Maar wat vind jij, is het niet terecht dat ze zo veel dreigementen naar zich toe geslingerd krijgen of overdrijven die activisten enorm?

Het is een lastige discussie. Veel dierenactivisten die tegen bont demonstreren, krijgen te horen: ‘Waarom mag vlees dan wel? Of leer, mag dat ook niet?’

Goeie vraag: waarom mag leer dan wel? Vinden we bont misschien erger, omdat dat van zachte, aaibare dieren afkomt? Is krokodillenleer minder erg?

En zou jij een jas, muts of laarzen van echt bont dragen?

CC foto: Mockstar