Brad Pitt wint 5 jaar durende rechtszaak van Angelina Jolie

Brad Pitt

Sinds 2016 zijn Brad Pitt en Angelina Jolie al verwikkeld in een lastige rechtszaak, waarin ze strijden om de voogdij over hun vijf minderjarige kinderen. Nu is de strijd eindelijk gestreden, in het voordeel van Brad. Hij behoudt de gedeelde voogdij, tegen de wensen van Angelina in.

De uitspraak komt kort nadat Angelina in een aanklacht zei dat de rechter hun kinderen verhinderde te getuigen voor de rechtbank, wat volgens haar het proces ‘oneerlijk’ maakte.

Rechtszaak

De vijf jaar durende zaak werd hard gestreden. Eerder kwam Angelina al met ‘bewijs’ op de proppen van huiselijk geweld door Brad Pitt. In de rechtzaakdocumenten schreef Angelina Joliedat ze bewijs had dat Brad Pitt huiselijk geweld gebruikte. Dit bewijs werd afgewezen. ‘Dit is gewoon weer opnieuw een geval van Angelina die probeert het narratief zo te draaien dat het haar beter uitkomt’, zegt een bron destijds tegen Entertainment Tonight.

Gedeelde voogdij

Ondanks de pittige strijd en heftige bewijsstukken en aantijgingen, heeft de rechter in het voordeel van Brad Pitt gesproken. De 57-jarige acteur mag hierdoor aanzienlijk meer tijd gaan doorbrengen met zijn vijf minderjarige kinderen: Pax (17), Zahara (16), Shiloh (14) en de tweeling Knox en Vivienne (12). De 19-jarige Maddox is niet onderworpen aan voogdijbeslissingen aangezien hij meerderjarig is en deze beslissing dus zelf mag maken.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Hollywoodlife | Beeld: Getty
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.