Door deze gemiste feitjes wil je Bridgerton sowieso nog een keer kijken

gemiste stukjes Bridgerton

Oh naar de Duke of Hastings kunnen we blijven kijken. Goed, even bij de les. Je hebt nu een geldige reden om de serie nog een keer (of tien) op te zetten, want deze gemiste feitjes in Bridgerton heb je vást niet gezien. Want ja, die wil je natuurlijk wel ontdekken.

Als allereerst werd de cast zelfs voor het filmen al compleet ondergedompeld in de 19e-eeuwse cultuur. Denk aan het leren van de geschiedenis tot paardrijden en van etiquette tot het spelen van de piano. En dat is te merken, want we dwalen volledig weg naar een andere tijd zodra de serie aanstaat.

Gemiste feitjes Bridgerton

Colin is natuurlijk de lieve, ietwat dwaze Bridgerton-broer, maar de acteur die hem speelt lijkt behoorlijk op zijn personage. Kijk namelijk maar even naar deze video waarin Luke Newton en Ruby Barker (Marina Thompson) onthullen dat ze wat scheetgeluiden maakten om de sfeer luchtig te houden. Alles voor het perfecte shot, zo beweert Luke.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bridgerton (@bridgertonnetflix)

Ingewikkelde seksscènes

We weten al dat een intimiteitscoördinator ‘Daphne’ en ‘Simon’ hielp om de seksscènes zo natuurlijk mogelijk te laten lijken. Maar door het filmen in zulke oude gebouwen, is enige voorzichtigheid wel wenselijk. Zo bevindt de slaapkamer van de Duke of Hastings zich in Castle Howard. Het kasteel werd meer dan 300 jaar geleden gebouwd en de acteurs moesten dus wel, euh, even rustig aandoen op het bed. Ook zou je misschien denken dat de intieme beelden zo laat mogelijk in het opnameproces werden geschoten, maar niks is minder waar. Bepaalde scènes werden juist als eerste gefilmd, zodat ‘de productie klein kon beginnen met een beperkt aantal acteurs.’

Details, details, details

De kleinste details zijn belangrijk bij een serie als Bridgerton. Hoewel er nog weleens een foutje doorheen glipt, waren het juist de pietluttige dingen die het meeste tijd kostten. Want wat dacht je van al de bloemen tijdens het tuinfeest van de koningin? Bijna onmogelijk om aan te komen in december, dus werd gekozen voor neppe varianten. Plus een timmerman zou al vier maanden hebben gewerkt aan de open haard en ramen alleen, aldus Cosmopolitan.

Onderbroekenlol

Soms mogen acteurs weleens wat rekwisieten mee naar huis nemen na het filmen. Maar bij Bridgerton was dat absoluut niet de bedoeling. Toch wist Jonathan Baily (Anthony Bridgerton) wat mee naar huis te sneaken. Nu denk je misschien, ging hij voor de belangrijke ring die zijn personage droeg? Maar nee, hij wist de dansriem/string die hij onder de witte broek droeg te ontvreemden van de set.

Volgende bestemming

Hoewel we natuurlijk niet kunnen tijdreizen, kun je wel een beetje de sfeer proeven. De director van de serie, Julie Anne Robinsonlaat weten dat je langs wat delen uit de show kunt lopen. Op zoek naar een volgende bestemming zodra het weer mag? Volgens RadioTimes is het Bridgerton-huis eigenlijk Ranger House, een kunstmuseum in Greenwich, Zuidoost-Londen. Toch had het zomaar anders kunnen lopen: de familie Bridgerton zou eigenlijk in het huis wonen van de Featheringtons en andersom. De ruil vond uiteindelijk toch plaats, omdat de andere woning beter het karakter van de gezinnen weerspiegelde.

Kostuums

Oh en wist je dat er wel 7500 kostuums werden gecreëerd voor de serie? Wat een werk. Toch is niet alles echt wat je ziet in de serie. Groene schermen en CGI werden ingezet, net zoals wat andere visuele trucjes. Want de huizen van de Bridgertons en Featheringtons op Grosvenor Square lagen in het echt behoorlijk ver uit elkaar, maar met wat digitale magie is daar niks meer van te merken. Dus, nog een keer kijken maar?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Bustle | Beeld: Netflix
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!