Fan van ‘The Crown’? Dan moet je deze scènes in ‘Bridgerton’ even terugkijken

Bridgerton the Crown

Hoe vaker je de serie kijkt, hoe meer dingen je ontdekt. Zo wordt er een foutje gespot in Bridgerton, kan prins Friedrich je zomaar bekend voorkomen én blijkt de show ook nog eens overeenkomsten te hebben met The Crown. Maar dan moet je wel goed kijken.

Bepaalde ruimtes in Bridgerton zou je namelijk kunnen herkennen van die andere populaire Britse serie. Dat ontdekte een gebruiker op Tiktok, die besloot om die beelden achter elkaar te zetten.

Bridgerton the Crown

Zowel Lancaster House in Londen en Wilton House in Salisbury werden namelijk gebruikt om de series in te filmen. Kijk namelijk nog maar eens goed naar de werkkamer van de Duke of Hastings in onderstaande scène. Kwam het beeld je al bekend voor? Dat is helemaal niet gek. Olivia Colman (aka the Queen) nam hier ook plaats in the Crown. Maar waar bij de royals de ruimte zich natuurlijk in Buckingham Palace bevindt, is het in Bridgerton de nieuwe woning van Daphne en Simon.

@rakhee_81I guess they saved on the budget by sharing sets! 😂 #bridgerton #dukeofhastings #regejeanpage #thecrown #oliviacoleman #netflixoriginals #fyp♬ Wildest Dreams – Duomo

Rolschaatsen vs huwelijk

Maar dat is niet de enige achtergrond die in beide series is gebruikt. Neem bijvoorbeeld de nogal iconische scène waarin prinses Diana zich op rolschaatsen door Buckingham Palace verplaatst. Je raadt het al: deze ruimte komt ook in Bridgerton terug. Alleen in Bridgerton is het de scène waarin Simon en Daphne met koningin Charlotte praten over hun huwelijk. Oh en in nog veel meer films is dit vertrek het decor: bekijk hier zelf maar.

@rakhee_81I’m down this rabbit hole now! 😂 ##thecrown ##bridgerton ##thekingsspeech ##theyoungvictoria ##lancasterhouse ##perioddrama ##netflix ##fyp♬ The Four Seasons Recomposed: Spring I – Eldbjørg Hemsing & NDR Radiophilharmonie & Michael England

Weinig flexibiliteit

Op zich logisch te verklaren, want in een statig huis kun je natuurlijk niet zomaar met meubels gaan schuiven. Zo verklaarde ook de director van Bridgerton, Julie Anne Robinson, eerder aan Deadline: ‘Wanneer je een landhuis betreedt, is er veel minder flexibiliteit dan je je ooit kunt voorstellen, je kunt het bed niet verplaatsen, je kunt het schilderij niet verplaatsen , je kunt de kleerkast niet verplaatsen, en je moet heel voorzichtig omgaan met de meubels.’ Makes sense.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: Still
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!