Plot twist: Brits koningshuis start onderzoek naar pestgedrag dóór Meghan Markle

meghan markle

Terwijl Meghan Markle jarenlang in slecht daglicht is geplaatst in de tabloids en ze zelfs meerdere rechtszaken aanspande tegen dergelijke praktijken, wordt er nu een onderzoek naar háár ingesteld. De vrouw van prins Harry zou personeel van het koningshuis gepest hebben.

De Times schrijft dat een oud-medewerker van Kensington Palace in 2018 al een klacht indiende over het pestgedrag van Meghan. Deze beschuldigingen neemt het koningshuis niet licht op, want ze worden ‘zeer verontrustend’ genoemd.

Beschuldigingen

De beschuldigingen komen van oud-medewerker Jason Knauf. De man was niet zomaar personeel van het koningshuis, maar de persoonlijke perschef van Meghan Markle en prins Harry. Ondanks dat hij het koningspaar correct vertegenwoordigde, zou hij het werken voor Meghan als ‘erg naar’ hebben ervaren. Haar ‘pestgedrag’ zou er volgens hem zelfs voor hebben gezorgd dat er twee medewerkers ontslag namen.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Verklaring

In een officieel statement van het Britse koningshuis staat dat er een onderzoek gestart wordt. ‘Het Britse hof heeft sinds enkele jaren een gedragscode voor de omgang met personeel en zal pesten of misbruik op de werkvloer niet tolereren”, leest de verklaring. Het onderzoek gaat zo snel mogelijk van start, melden bronnen van het koningshuis tegen Britse media.

Reactie Meghan Markle

Meghans woordvoeder laat in een reactie weten dat deze aanval als smaad wordt gezien. ‘De hertogin is bedroefd door deze laatste aanval op haar karakter, in het bijzonder als iemand die het doelwit is geweest van zichzelf pesten en die zeer toegewijd is aan het ondersteunen van degenen die pijn en trauma hebben meegemaakt’, aldus de verklaring.

Andere bronnen zeggen dat deze beschuldigingen naar buiten zijn gebracht om de geloofwaardigheid van het nu al omstreden interview van het koningspaar met Oprah Winfrey aan te tasten. Het interview wordt zondag pas uitgezonden, maar doet nú al flink wat stof opwaaien.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief
Bron: Popsugar NOS |  Beeld: Getty
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.