Hulde: Bumble CEO Whitney Wolfe (31) is de jongste vrouwelijke self-made miljardair ooit

Whitney Wolfe

Het is zeven jaar geleden dat Bumble CEO Whitney Wolfe haar datingapp lanceerde, nadat ze een dieptepunt in haar leven bereikte. Inmiddels is de app een wereldwijd succes, en steeg de meerwaarde van haar app na de beursgang vorige week met maar liefst 85 procent. Om andere vrouwen een hart onder de riem te steken, deelt ze haar empowering verhaal.

Veelvoorkomend is het niet, dat een door een vrouw gestart bedrijf naar de beurs gaat. Hoe geëmancipeerd de zakenwereld ook pretendeert te zijn, het tegendeel is anno 2021 helaas nog steeds waar. Whitney schrijft met haar datingapp dan ook geschiedenis.

Self-made miljardair

Vorige week bracht ze Bumble naar de beurs, en niet zonder succes. De slechts 31-jarige blondine wist met de app 2.2 miljard dollar binnen te halen door investeerders, waardoor ze op 31-jarige leeftijd miljardair is geworden. Het resultaat? De eervolle titel van jongste selfmade miljardair ever én de jongste vrouwelijke CEO die in Amerika naar de beurs ging met een eigen bedrijf. Als we de term girlboss nog moeten uitleggen, dan is dit wel de definitie.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Seksuele intimidatie

Toch kende Whitney niet alleen maar zonnige tijden. Want ze richtte Bumble op in een periode dat het slecht met haar ging. Ze verloor haar functie als marketingmanager bij datingapp Tinder nadat ze het management aanklaagde voor seksuele discriminatie en intimidatie. Ze besloot als antwoord een feministische app te maken, waarbij vrouwen de eerste stap moeten zetten. Succes is immers de beste wraak.

Opnieuw beginnen

Na de beursgang deelt Whitney Wolfe op Twitter en Instagram wijze woorden en opbeurende teksten, om te laten zien dat je je leven altijd om kunt gooien. ‘Voor iedereen die door een tegenslag, dieptepunt of moeilijke periode gaat. Aan iedereen die zich machteloos voelt in zijn of haar relaties – of die de moed heeft gehad om de eerste stap te zetten naar gezondere relaties: Bumble is het resultaat van opnieuw beginnen als het aanvoelt als het einde. Het is een bewijs van een nieuw begin, nieuwe paradigma’s en nieuwe normen”, aldus Whitney.

Amen.

View this post on Instagram

 

A post shared by Whitney Wolfe Herd (@whitney)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron:  Mind Cafe | Getty Images
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.