Cadeautje voor je lief

Cadeautjes kopen voor je lief is een kleine hel. Vooral als hij alles al heeft. Een boekje met Brabantse wijsheden? Heeft ie al. Een pollepelstandaard? Heeft ie al. Een boek? Hij heeft al een boek.

Met kerst is het de bedoeling dat Walter en ik kerstcadeautjes voor elkaar onder de boom leggen. De boom doet het prima als gezelligheid en knusheid en alles. Maar er moeten cadeautjes onder.

Ik heb al één cadeautje, maar dat cadeautje zwerft ergens in mijn flat rond. De postbode bracht het pakje op een dag dat ik in Brabant was (kan hij niet weten natuurlijk), en gaf het toen maar af aan verre buren, ergens drie verdiepingen hoger.

En dat is helemaal niet erg, maar wel een klein beetje als die buren duidelijk in een verhuizing zitten. Dat zag ik namelijk aan de lege kamers, huishoudtrappen, potten verf en lege pakken ijsthee. Ze zijn er alleen in het weekend en in het weekend zit ik meestal in Brabant.

Dus nu ben ik in lichtelijke paniek op zoek naar nog een cadeautje. En dat is moeilijk. Want ik hou niet van afgezaagde cadeaus zoals boxershorts of een luchtje. Maar helaas ben ik helemaal niet creatief in het bedenken van goede cadeaus. Ik ben wel goed in het opsommen wat ik niet wil geven…

Kleding is geen optie. Als ik met Walter kleding ga kopen voor Walter loopt hij vastberaden naar de bloemenblouses, spijkerbroeken met gebleekte vlekken op de plekken waar het heel gek is om gebleekte vlekken te hebben (bijvoorbeeld rond je enkels) en witte, slangenleren puntlaarzen.

Hij heeft diepe gevoelens voor de gypsystyle, maar dan had ie maar verkering moeten nemen met een Esmeralda die witte, slangenleren laarzen wél mooi vindt bij schoenmaat 47.

Boeken. Daar kan ik kort over zijn. Laatst telde Walter de boeken uit zijn kast die hij nog moest lezen: 83. Dat zegt genoeg.

Huishoudelijke dingen. Vind ik saai om te geven. Waarschijnlijk vindt hij het heel erg leuk om een pannenlikker te krijgen. Maar ik vind het saai om te geven en bovendien, pak zo’n ding maar eens netjes in.

Ik heb jullie hulp dus nodig: wat is nu een leuk origineel cadeau om aan je verkering te geven? (Ik zal tegen Walter zeggen dat hij deze reacties niet mag lezen.) Kom maar op!

cc foto: Tammy Manet