#CancelNetflix: het in opspraak geraakte ‘Cuties’ staat nu op Netflix

cuties netflix

Hadden we het vorige week nog druk, druk, druk met al het nieuws dat op de beeldbuis verscheen, deze week is het aanbod iets minder uitgebreid. Neemt niet weg dat er genoeg te bingen valt, zoals bijvoorbeeld ‘Cuties’. 

Series

Julie and the Phantoms (seizoen 1)

De feelgood musicalserie Julie and the Phantoms staat sinds deze week op Netflix. Madison Reyes’ Julie is een getalenteerde artiest, maar heeft sinds de dood van haar moeder de muziekpassie verloren. Totdat de overleden jongens van de band Sunset Curve als geesten opduiken en het leven van Julie weer – letterlijk – muziek geven.

Family Business (seizoen 2)

De Franse dramedy (ja, dat is een woord) Family Business gaat over een niet zo succesvolle ondernemer. Hij gooit het roer om en wil samen met zijn familie zijn slagerij omtoveren tot een coffeeshop wanneer hij hoort dat Frankrijk wiet gaat legaliseren. Uiteraard belandt de fam vervolgens in allerlei situaties waar ze helemaal niet op voorbereid zijn.

The Duchess (seizoen 1)

Gevalletje you either love it or hate it. De makers achter het geweldige The End of The F***ing World komen nu met The Duchess, een rauwe comedy met stand-up-comédienne Katherine Ryan in de hoofdrol. Ze speelt een alleenstaande moeder die zo wanhopig een tweede kind wil, dat ze zelfs bij haar aan lager wal geraakte ex (en de vader van haar kindje) aanklopt.

Films

The Babysitter: Killer Queen

In The Babysitter: Killer Queen – het vervolg op het prettig gestoorde The Babysitter – probeert voormalig oppaskind Cole de gruwelijke gebeurtenissen uit het eerste deel te verwerken. Maar als hij met zijn vrienden een weekendje erop uit trekt, begint de nachtmerrie weer van voor af aan!

All The Money in The World

Deze waargebeurde misdaadthriller vertelt het verhaal van de kidnapping van de 16-jarige John Paul Getty III (Charlie Plummer) in 1973. Zijn steenrijke opa, oliemagnaat Jean Paul Getty, weigert losgeld te betalen, waarna Johns moeder (Michelle Williams) Getty’s zaakvoerder en ex-CIA-agent Fletcher Chase (Mark Wahlberg) inschakelt. Christopher Plummer nam de rol last minute aan nadat Kevin Spacey’s scènes eruit werden geknipt wegens beschuldigingen van aanranding en seksuele intimidatie.

Cuties


Momenteel gaat de hashtag #CancelNetflix als een lopend vuurtje rond op sociale media. De reden? Cuties, een Franse film over een 11-jarig meisje dat zich tegen haar familie keert en bij een twerking-dansgroep gaat. De film zou kinderen hevig seksualiseren, zo luidt de kritiek. Netflix bood eerder al zijn excuses aan voor de poster van Cuties en noemde het “ongepast promotiemateriaal”. De film zelf is er vooralsnog niet afgehaald.

Nocturnal Animals

Een ‘verhaal in een verhaal’, zo kunnen we Nocturnal Animals misschien nog wel het beste omschrijven zonder al te veel spoilers weg te geven. De film focust op Amy Adams’ Susan Morrow. Ze krijgt opeens een boek-manuscript van haar ex-man. Vervolgens wordt Susan geconfronteerd met nare herinneringen uit het huwelijk en uiteindelijk duiken we ook in de wereld van het boek zelf. De topcast bestaat verder uit o.a. Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson, Armie Hammer en Isla Fisher.

Documentaires

My Octopus Teacher


Een man die levenslessen leert van een… octopus? Het is het uitganspunt van de bijzondere docu My Octopus Teacher, waarin we de duiker Craig Foster volgen die een wel heel bijzondere band opbouwt met een octopus uit een Zuid-Afrikaanse kelpwoud.

The Social Dilemma

Deze bijzondere docu – kracht bijgezet met enkele gefictionaliseerde scènes met acteurs – zet via drie punten uiteen waarom achter sociale media kwaadaardige bedrijven schuilgaan die eigenlijk maar een doel hebben: je verslaafd maken.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.