Mindf*ck: er komt een genadeloze plottwist in Love Island aan

casa amor love island

Het was een beetje een gek aanzicht voor een realityprogramma: na het vertrek van Chey leek de villa van Love Island een sereen liefdesstulpje met een overvloed aan harmonie, kusjes en buikvlindertjes. Gelukkig gooiden de makers van het programma al snel roet in het eten en volgde afgelopen week de ene plottwist na de ander. Toch moet de grootste plottwist, Casa Amor genaamd, nog komen…

Plottwistje hier, luduvudu daar

De minst favoriete Islanders moesten in rap tempo de villa verlaten, nieuwe Islanders stonden gewillig voor de deur en als klap op de vuurpijl hadden de makers de meest gemene tweets van de kijkers naar boven gehaald. Ja, de venijnige genieën van Love Island weten wel hoe ze op trillende emoties moeten inspelen. Hoe ze olie op het vuur moeten gooien. Hoe ze roze brilletjes kapot moeten beitelen.

Maar wie ook de buitenlandse edities van Love Island heeft gezien, weet wat er nog komen gaat. De Grote Plottwist. Oftewel: Casa Amor.

Casa Amor

Deze plottwist is zo een ontzettende grote mindfuck, dat we ‘m met alle plezier voor je uitleggen. Want wat is Casa Amor? Casa Amor is een tweede villa, ver buiten het zicht van de Love Island-villa, waar op een onverwacht moment de mannelijke Islanders naar toe worden gebracht.

Natuurlijk – hey, het is en blijft een realityprogramma – blijven de mannen daar niet alleen. Zij krijgen in Casa Amor visite van zes geheel nieuwe vrouwelijke Islanders. Tegelijkertijd krijgen de vrouwen, die achterblijven in de Love Island-villa, bezoek van zes geheel nieuwe mannen. Oh en heel Temptation’ishzowel de mannen als de vrouwen krijgen filmpjes van hun wederhelft in de andere villa te zien. Yup, een gouden recept voor drama en onzekerheden, want het gaat hier om een verblijf inclusief overnachting(en). Dat betekent dat geduld en vertrouwen zwaar op de proef worden gesteld.

Op het einde van de grote huizenswitch vindt er een recoupling plaats, waarbij de Islanders mogen kiezen voor een oude vertrouwde of juist voor een gloednieuw gezicht… Overbodig om te zeggen dat dit in het verleden al eens de nodige harten gebroken heeft. Wanneer dramaweek, ahum, Casa Amor-week in de Nederlandse versie aanbreekt, is nog niet bekend. Wij vermoeden binnen nu en anderhalve week.

Casa Amor – the UK edition

Vorig jaar was Casa Amor voor zowel makers als kijkers een waar genot. Het begon immers al met een hilarische aftrap: de mannen moesten er ’s nachts stiekem tussen uit zien te glippen. En probeer dat maar eens te doen in een slaapkamer waarin iedereen bij elkaar slaapt.

Vervolgens draaide Dani – zeg maar gerust de Seba van toen, want: vanaf dag één al samen – helemaal door van onzekerheid en keerde Josh – die ook al geruime tijd een koppel vormde met de loyale Georgia – terug naar de villa met een nieuwe dame aan zijn arm. Reken maar van yes dat Casa Amor de boel op scherp zet.

Kijk hieronder hoe de Britse jongens stiekem wegglipten en vooral: hoe de meisjes er ’s ochtends achter kwamen dat de jongens waren verdwenen (vanaf 01:00).

En zie hier het resultaat van de Britse mindfuck: Islander Dani raakt totaal in shock bij het zien van de beelden uit Casa Amor.

banner

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.