Meer vrouwen aan de top: ook CDA pleit voor wettelijk vrouwenquotum in bedrijfsleven

vrouwenquotum bedrijfsleven

Dertig procent van de top van beursgenoteerde bedrijven moet vrouw zijn. Daarvoor pleit het CDA. Eerder sprak D66 zich al uit voor het vrouwenquotum.

Het CDA wil dat de regering het advies van de Sociaal-Economische Raad (SER) overneemt om een vrouwenquotum in te stellen voor beursgenoteerde bedrijven. Samen met coalitiegenoot D66 dienen de christendemocraten hiervoor een voorstel in.

Streefcijfer levert weinig op

Sinds 2013 moeten de 5.000 grootste bedrijven van Nederland hun best doen om te zorgen dat de leiding voor dertig procent uit vrouwen bestaat. Zo’n streefgetal levert echter nog niet genoeg op. Van de 88 Nederlandse beursgenoteerde bedrijven voldoen 58 nog niet aan de grens van dertig procent vrouwen.

Lees ook:
Steeds meer vrouwen bekleden hoge fucties (maar we zijn er nog niet)

Het kabinet zou het streefcijfer kunnen verlengen met vier jaar, maar het aantal vrouwen aan de top groeit nog te langzaam, vinden werkgevers, vakbonden en bepaalde partijen in de Tweede Kamer.

Meer partijen

Het CDA voegt zich nu bij regeringspartner D66, die in september haar steun uitsprak voor het vrouwenquotum. ‘Dat is goed nieuws en daarom pakken we meteen door met een gezamenlijke motie,’ zegt D66-Kamerlid Kees Verhoeven. Ook partijen als GroenLinks, PvdA en DENK pleiten voor zo’n quotum.

Ingroeiquotum

De SER pleit voor een ‘ingroeiquotum’. Dat betekent in de praktijk het volgende: als een raad van commissarissen nog niet voor 30 procent uit vrouwen bestaat, mogen er geen nieuwe mannen worden benoemd. De ‘stoel’ van de commissaris blijft leeg totdat er een totdat er een vrouwelijke commissaris is gevonden.

Kritiek

Maar er is ook kritiek. Belangenbehartiger van beursgenoteerde bedrijven Eumedion zet vraagtekens bij het voorstel, omdat het de verantwoordelijkheid van aandeelhouders voor benoemingen weghaalt.

Het Sociaal Cultureel Planbureau en het Centraal Planbureau concludeerden recent na onderzoek dat er geen bewijs is dat meer vrouwen aan de top bedrijven meer winst oplevert. Dat een bindend vrouwenquotum voor minder winst zou zorgen, is evenmin hard te maken.

Lees ook:
Waarom een wettelijk vrouwenquotum volgens deze topvrouw juist averechts werkt

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.