Vrouwen zijn 10 dagen per jaar chagrijnig

Chagrijnig

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen zo’n 5 uur per week chagrijnig zijn (dat komt neer op 10 dagen per jaar). Mannen zijn het hier niet mee eens en beweren dat we zeker 8 uur per week in een slechte bui zijn.

Vrouwen worden chagrijnig van zich dik voelen, geldzorgen, de angst dat hun partner niet naar ze luistert en slecht weer. Maar ook alledaagse dingen zoals het verkeer en falende technologie kunnen een slecht humeur triggeren. Dankzij onze hormonen is het niet gek dat vrouwen gevoeliger zijn voor humeurigheid. Vrouwen worden ook cranky van zich ondergewaarderd voelen, worstelen met het huishouden en in het algemeen te veel te doen hebben.

Me-time
Tweederde van de vrouwelijke deelnemers zijn het ermee eens dat vrouwen humeuriger zijn dan mannen. Opvallend is vooral het verschil waarop de beide seksen ermee omgaan. Vrouwen verlangen naar ‘me-time’ terwijl mannen er op vertrouwen dat vrouwlief hun wel even uit hun chagrijnige staat van zijn gaat trekken. Mannen laten hun partner overigens het liefst in hun sop gaar koken als ze chagrijnig is, 68% van de mannen checkt uit als hun liefje een slecht humeur heeft. Slechts 15% probeert haar te helpen. Niet verrassend dus dat 23% van de deelnemers aangaf dat humeurigheid invloed heeft op hun relatie. Licht deprimerend is wel de uitkomst dat een op de zeven vrouwen gelooft meer tijd humeurig te zijn dan happy.

Doei donderwolk
De beste manieren om je minder chagrijnig te voelen, zijn gelukkig heel behapbaar. Tijd in je eentje doorbrengen doet voor de meeste vrouwen veel voor hun humeur. Maar ook hun kinderen of een warm bad kan al helpen. 22% van de vrouwen heeft veel aan een workout en een vijfde knapt op van een shopsessie. Een op de tien vrouwen voelt zich minder moody na het eten van chocola en bijna 40% voelt zich beter na een glas wijn. Een op de twintig meent dat een goede nacht slaap de donderwolken laat verdwijnen. Het opkrikken van je Vitamine D level kan je humeur goed doen. En ook voeding met omega 3 zoals vette vis, vitamine B12 en magnesium zorgen voor een oppepper.

Bron: Telegraph UK
Beeld: 123RF