Chateau Meiland Gouden Televizier-Ring: dit vindt Twitter ervan

Oh oh oh, sinds gisteren is het een feit: de Meilandjes zijn dé televisiehit van 2019. Chateau Meiland won de Gouden Televizier-Ring en daarmee is de populariteit van de serie én de familie Meiland niet langer te ontkennen. En natuurlijk vindt Twitter daar wat van.

Martien Meiland was tot tranen geroerd toen hij dé ring om zijn vinger mocht schuiven. Dolgelukkig toog hij samen met Erica, Maxime en Montana het podium op nadat bekend was gemaakt dat Chateau Meiland de Gouden Televizier-Ring heeft gewonnen.

Wat goeeeed

‘Wat goed’, was Martien’s eerste reactie. ‘Het is fantastisch voor SBS. Wij hebben jullie deze zomer uit het slijk getrokken’, aldus de kasteelheer, die vlak voordat hij de ring in ontvangst mocht nemen nog zei niets mee te krijgen van het succes. ‘Het schijnt een hit te zijn, maar wij zitten in dat chateau en krijgen niks mee.’ Martien sloot zijn dankwoord af met de inmiddels beroemde woorden ‘wijnen, wijnen, wijnen’.

Feest voor SBS6

Ook voor SBS6 was het feest: met 55 procent van de stemmen versloegen hun concurrenten Beste zangers (AVROTROS) en Expeditie Robinson (RTL). Hiermee heeft SBS6 na 16 jaar weer een de Gouden Televizier-Ring.

Twitter is verdeeld

De winst van Chateau Meiland verdeelt Twitter in twee kampen. You either love it or hate it, zo blijkt uit de reacties hieronder.

Beeld: ANP
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.